Centraal hoogland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bandipur, een bijzonder bergstadje

Centraal hoogland,
Nepal


Veel toeristen bezoeken in Nepal de meest toeristische plekken. Een vrijwel niet bezochte plek is Bandipur, een pittoresk stadje dat op een heuveltop boven de stad Dumre en tussen Kathmandu en Pokhara in ligt en is een bezoek zéér de moeite waard is.
Bandipur is een leuk authentiek Newari plaatsje met 18de eeuws achitectuur .

Bandipur is een plek waar je een stap terug in de tijd doet, het is een bijzonder bergstadje met een ontspannen sfeer. Je kunt er overnachten in zowel hotels met 5 sterren maar ook zijn er een aantal homestay’s (B&B). Overdag als het zonnetje schijnt en dat doet het daar vaak, ook met in de winter een aangename temperatuur, is de hoofdstraat van het bergdorpje een groot gezellig terras. (geen gemotoriseerd verkeer).

Wandelingen in de nabijgelegen dorpjes is een must, je kunt daar zien hoe het dagelijkse leven haar gangetje gaat. Heerlijk die ongedwongen sfeer te proeven en te beleven.
Maak je een wandeling naar de bijgelegen bergkam dan heb je een spectaculair panoramisch uitzicht op de Annapurna Range en de toppen van Dhaulagiri‚ Manaslu en Langtang en kan je genieten van een eveneens spectaculaire zonsondergang.

Verder is een bezoek aan de Bindabasini Mandir (tempel) is de moeite waard, bijzonder om het sierlijke houtsnijwerk.
In de omgeving van Bandipur kan je prachtige wandelingen maken. De heuvels zijn ruig, met hier en daar steile rotsen en kliffen en prachtige terrassen.
Maak een circa 3 uur durende wandeling naar de Siddhu Gufa, een diepe grot. (neem goede zaklamp mee).

Uitleg Newari:
Newari zijn vaklieden die sinds eeuwen bijdragen aan het rijk artistieke erfgoed van Nepal.