Nepal

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nepal image

Een benzine staking!

Nepal
Azië
Jonge119

Een benzine staking!

Als we de Annapurna afkomen hebben we nog niets in de gaten, daar zijn immers geen tankstations maar in Beni drinkt het pas tot ons door we krijgen en hebben een probleem! een groot probleem!
Het enige tankstation van het dorp wordt bewaakt door politie, en het ijzere luik zit hermetische dicht.
Er wordt gestaakt waarom? de tata trucks die ouder zijn dan 25 jaar (en een vreselijke zwarte walm produceren) mogen van de regering niet meer rijden en moeten vervangen worden.
iets waar de bevolking geen geld voor heeft en het is immers toch niet kapot?
Maar hier staan wij dan we willen nog vannavond een warme douche in pohkarra maar gaan dit op deze manier niet redden.
De politie loopt even weg en gauw gooit de pompbediende voor ons alleen even het luik open en mogen we voor ieder 200 roepie (2 euro) tanken.
We besluiten het erop te wagen (80 km) je raad het al :dit gaan we dus niet redden, op de resereve stand vragen we iedereen in een dorpje om benzine maar we hebben geluk g een groepje jongens weet wel iemand met nog een paar liter.
Met een benauwd gezicht stap hij bij mij achterop ( het hele dorp loopt uit wat doet hij bij een vreemde vrouw achterop? zie je ze denken)
Hij helpt ons weer opweg en weer op de reserve rijden we phokhara binnen. morgen zien we wel weer verder.
De staking blijft en we proberen vanalles om aan benzine te komen zelfs de motorverhuur bedrijfen vragen we om de achtergebleven benzine voor ons uit de niet verhuurde motortjes te halen (iedereen doet zijn best maar minimaal 20 liter is gewoon teveel)
Naar een halve dag zoeken ploffen we voor een soepje op een terras en vragen we ons af wat te doen?
Dan ineens valt mijn oog op een taxi die voor het terras stopt ik bedenk mij geen moment en vlieg erop af.
Thuis heeft deze beste man nog wel een jerrycan staan en naar wat onderhandelen koop ik 20 liter naar een uurtje komt hij terug met voor ons het gouden spul! probleem weer opgelost. we kunnen dus weer verder en binden de jerrycan zorgvuldig achter op de motor en bewaken deze met ons leven.
Tot nu toe duurd de staking twee dagen alles bij elkaar heeft de staking een week geduurd en hebben we alles uit de kast moeten halen om maar te kunnen blijfen rijden.
De TATA trucks hebben uiteindelijk gewonnen van de regering, de bevolking beruste in de staking en 1 voor 1 zien we de pompstations weer hun deuren openen.

Foto's

2326e.jpg
2326e.jpg
Jonge119
18e76.jpg
18e76.jpg
Jonge119