Nepal

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nepal image

Japan deel 1

Nepal
Azië
Kvrooij

Japan deel 1

Voorjaar 2008 zijn mijn man en ik 4 weken naar Japan geweest, hieronder kun je onze mailjes lezen die we tijdens onze vakantie verstuurd hebben:

Hier zijn we dan vanuit Japan.
We zijn ondertussen al bijna een week onderweg en hebben het supergoed naar onze zin, dit is echt pas de eerste keer dat we even tijd hebben om te mailen, zo druk hebben we het gehad (vakantie?).

Toen we aankwamen en met de trein naar de stad gingen was er al meteen het eerste Japanse hi-tec gebeuren, de stoelen in de trein werden volautomatisch de goede rijrichting ingedraait, zodat je nooit "terug-uit" rijdt, maf hoor.
We kwamen aan op Shinjuku station, dat is het drukste treinstation ter wereld, hier worden per dag 3 miljoen passagiers verwerkt, niet normaal meer. Het is er druk, heel erg druk maar niet hectisch, alles gaat op een of andere manier gestructureerd, dus je hebt niet het idee dat het er loeidruk is.

En zo vallen we toch van de ene in de andere verbazing, Japan is aan de ene kant heel modern en aan de andere kant heel traditioneel en dat komt in alles tot uiting.
Zo zie je mensen in Kimono op straat, maar ook hele hippe jeugd in de mafste kleren.
Binnen mag je roken, maar buiten op straat niet, er loopt dan anti-rook-politie rond om de boel te controleren, om maar een paar voorbeelden te noemen.
De mensen zijn echt super vriendelijk en heel behulpzaam, ze lopen zelfs een stukje mee om de goeie weg te wijzen, en doen altijd hun best om te helpen.
We hebben weinig last van het taalprobleem, we komen er altijd goed uit.

Een ander supertraditioneel ding hier is de kersenbloesem!
Japanners zijn helemaal weg van kersenbloesem, en daar is het nu het juiste seizoen voor, alles staat in bloei, hartstikke mooi. De Japanners trekken er masaal op uit om naar de kersenbloesem te gaan kijken en onder de bomen te pick-nikken. We zijn in Ueno park geweest en daar waren echt (tien)duizenden mensen aan het pick-nikken. Er waren overal eettentjes opgezet, waar je van alles kunt kopen. Dat is wel een voordeel van Japan, je kunt hier alles eten (of je dat wilt is een tweede!) zonder ziek te worden.

De eerste dag zijn we in een mega camera/video/computerwinkel geweest, 8 verdiepingen hoog vol met het nieuwste van het nieuwste, luilekkerland voor de liefhebbers.
De volgende dag zijn we op de hoogste toren van Tokyo geweest (45ste verdieping) en daar hadden we een prachtig uitzicht over Tokyo. We zijn door parken gewandeld, zijn in een tempel geweest, de hele dag onder de pannen.
De derde dag was een vroegertje, de vismarkt. We zijn om 4.30 uur opgestaan en we waren dus al heel vroeg op de markt, wat een belefenis om te zien zeg. Het is de grootste vismarkt ter wereld en dat geloof ik ook wel.
Hier worden joekels van tonijnen verhandeld en die eindigen bijna allemaal als sushi op je bord.
Er is ook van allerlei andere vis, van kogelvis tot zee-egels en alles ertussen in.
Met de metro zijn we de rest van de dag heel Tokyo doorgesjeest, van de ene wijk naar de andere en overal was wel iets aparts te zien. We zijn bij een hele mooi tempel geweest waar net een bruidspaar was en waar een seremonie plaatsvond, we zijn naar de Sony winkel geweest, met alle nieuwste snufjes, het drukste kruispunt ter wereld (ja ze hebben nogal veel het grootste en het drukste ter wereld!) er steken daat ongeveer 2 miljoen voetgangers de weg over.
De volgende dag zijn we met de supersnelle shinkansentrein (gaat max. 300 km per uur) naar Nikko gegaan.
Dit is een mooi klein plaatsje met hele, hele mooi tempels. We hadden hier onze eerste Ryokan (traditioneel Japans hotel), zonder bed en alleen een tafeltje. Je bed ligt in de kast en moet je `s avonds zelf bouwen, ligt verder prima hoor.
De volgende dag zijn we de tempels gaan bekijken en die waren echt super, de ene was nog mooier dan de andere. We hebben daar bijna de hele dag rondgewandeld. Aan het einde van de dag zijn we lekker in een Onsen (warm water bad) gaan liggen, om een beetje bij te komen.

Vandaag zijn we met de trein naar Hakone gegaan (weer met de snelle trein, dan ben je d`r zo).
We zijn vandaag echt op de Japanse toer, slapen in een Ryokan (Ryokanner kan niet!), zijn in onze kymono naar de onsen gelopen, hebben vanmiddag sushi op (mmm, lekker) en net hebben we heerlijke tempura-garnalen-gegeten, kan het Japanser.

Met andere woorden, wij zijn toch al heel wat gewent, maar we vinden Japan echt F-A-N-T-A-S-T-I-S-C-H!!!
We hebben het echt heel erg goed naar onze zin en hopelijk hebben jullie zo een klein beetje een idee van Japan gekregen.

Foto's

4d483.jpg
4d483.jpg
Kvrooij
acfa7.jpg
acfa7.jpg
Kvrooij
235a2.jpg
235a2.jpg
Kvrooij