Nepal

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nepal image

Slapen in de jungle van Bardiya

Nepal
Azië
DeReisdame

Slapen in de jungle van Bardiya

JUNGLE

Voor als we weer mogen: wandelen en slapen in de jungle van Bardiya Nepal.
De meeste mensen trekken naar Bardiya, in het westen van Nepal, voor een bezoek aan het nationale park. Maar daar buiten is ook alles jungle.

Door een tunnel van hoog riet volg ik hotelbaas en natuurgids Santa. Behalve de hielen van Santa, zie ik niets. We zijn op weg naar een boomhut. Hij wil de hut laten zien omdat je er een nachtje kunt slapen. Je kunt het huren van de lokale gemeenschap.

Via een ladder, met anderhalve tree, klimmen we omhoog. Op de eerste verdieping een uitkijkplatform. Er zitten twee verveelde Amerikanen met hun gids. Spelend met hun telefoon, fototoestel op een statief. Klaar voor???

Af en toe kijken ze uit over…. juist, dat rietveld waar wij net doorheen liepen….. Ze zijn op zoek naar olifant, neushoorn, tijger……

Gelukkig is het hier geen Afrika, je moet geduld hebben. Maar een olifant snoepte nacht na nacht het rijstveld achter onze lodge leeg. En elke nacht word ik wakker van de alarmroep van de herten…. want elke ochtend vinden we pootafdrukken van een luipaard in het rulle zand voor de deur. Dus altijd oppassen geblazen.

Op de terugtocht van de hut naar de weg ruikt Santa tijgerpoep…. Ik denk: DOORLOPEN! Ik vraag nog voorzichtig: ”Zijn we hier wel veilig?” Antwoord: “This is jungle you know”.

Overleefd! 
Namaste, De Reisdame

Foto's

alleen de hielen van Santa
alleen de hielen van Santa
DeReisdame