Yangon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Yangon image

Myanmar, Yangon, reisburo en Swedagon Pagode

Yangon
Myanmar
Ronderegt

Myanmar, Yangon, reisburo en Swedagon Pagode

Maandag 16 maart 2015:
We hebben prima geslapen ondanks de bouwactiviteiten rond het Clover City Center hotel en nemen het besluit 2 nachten bij te boeken, we vragen bij de receptie of dit mogelijk is, "ja, dat is mogelijk zegt het meisje, maar het is goedkoper om op internet te boeken", nou goede tip, dus bij de receptie direct via Booking.com de extra nachten geboekt, wachten op de "pling" dat de boeking binnen is, betalen met creditcard (2x 72.600 Kyat) en ook weer geregeld.

We hebben besloten om onze reis verder voort te zetten van Yangon (Myanmar) naar Chiang Mai (Thailand) en wel met het vliegtuig, dus proberen dit te regelen via internet, dit wil niet zo lukken dus besluiten we naar een locaal reisburo te gaan (2 hebben we er zeker al gezien), het eerste bezoek is aan Global Asia Myanmar, worden netjes geholpen, krijgen koffie (wel uit een zakje, de 3 in 1 mix = koffie, melk, suiker) maar het aanbod is beperkt en we willen niet zo achterlijk vroeg vliegen (06.15 uur), dus besluiten we om nog verder te kijken.
Het 2e buro ligt nog geen 100 meter verder en is genaamd Chase Travel & Tours, heeft veel personeel, echter geen service en snelheid, besluit: "zoek het lekker uit", komen we vanmiddag wel horen wat de uitkomst is (het wachten duurde al lang genoeg).

We gaan is wat anders doen, lopen naar het noorden, trakteren onszelf op koffie met een chocoladepunt (uren verloren en nog steeds geen vlucht, kost tenslotte energie), dan gaat het richting de Shwedagon Pagode, bedoeling was dit door een mooi groen park te doen, echter dit is opgekocht door een project-ontwikkelaar en volledig afgesloten en op de schop om te komen tot een prestigieus project, dus route iets verlegd, zorgde wel dat wij iets oververhit werden (temperatuur opgelopen) en toch wisten we de ingang te bereiken.
Even bijkomen, schoenen inleveren (met betaling van een vrijwillige bijdrage), dan de trap omhoog nemen, halverwege nog door de security check scanner om boven de verplicht toegang van 8.000 Kyat p.p. te betalen, hiervoor krijg je dan een sticker op je shirt, een entree- bewijs en een mooie duidelijke plattegrond met in het engels de meest bijzondere zaken aangegeven. Vervolgens zijn we met de klok mee alle bijzondere locaties afgegaan en hebben onze ogen uitgekeken, neem voldoende tijd voor deze locatie want er is genoeg te zien en kijk ook achter gebouwen, want vaak zijn er mooie dingen "verstopt".
Op de 8 hoeken van de Pagode staan albasten Boeddha beelden die op de kompaspunten zijn gericht en welke worden vereerd, hebben elk hun eigen weekdag, planeet en diersymbool.
Deze Pagode is het symbool van heel Myanmar, ongeveer 100 meter hoog en staat op de heuvel Theingottara, is verder uitgerust met Q-codes op de belangrijkste locaties, heeft gratis wifi en heel veel ATM automaten (donaties moeten tenslotte altijd mogelijk zijn).

Kip met ananas en witte rijst sterkt ons weer aan in het nabijgelegen restaurant, vullen tevens de vochtbalans aan, proberen vervolgens in het internetcafe een vliegticket te boeken, lukt niet want de verbinding is zo traag dat we iedere keer in een "time-out" zitten en dus weer opnieuw kunnen beginnen, dus poging gestaakt.
Ik bespaar alle details, maar nogmaals naar beide reisburo's geweest, dachten dat het geregeld was, maar toch weer bij af omdat Air Bagan voor de vlucht van toeristen veel meer vraagt dan voor inwoners ....... wordt vervolgt .......... maar wel morgen.
We drinken er maar een biertje op, gaan douchen en daarna op de 20e etage bij de Sky Bistro "dineren" (eten dus) met zicht op de verlichte gouden pagode.
Flesje witte wijn, kaaskroketjes en een burger als hoofdgerecht hebben we ons prima laten smaken, echt heel vervelend als afsluiter van deze dag.

Foto's

a61fd.jpg
a61fd.jpg
Ronderegt
27e0c.jpg
27e0c.jpg
Ronderegt
88b10.jpg
88b10.jpg
Ronderegt