Yangon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Yangon image

Rondreis door Myanmar

Yangon
Myanmar
Rencontheirway

Rondreis door Myanmar

Het was zondag lekker vroeg wakker worden, even een snelle douche genomen zodat we klaar waren voor vertrek. Lekker slim alleen spullen meegenomen voor 1 nacht want we komen weer terug in het zelfde hotel in Yangon, dat scheelt weer sjouwen. We worden opgepikt door mr. So in een soort luxe limousine, voor de trip naar de gouden rots.
een ritje van 160 mijl met wat leuke tussenstops. We zijn allebei nog een beetje moe dus knikkebollen wat af achterin. De eerste stop is voor een oorlogsmonument ter nagedachtenis aan de tweede wereldoorlog, die hier tegen Japan ging.
De tweede stop is toch iets leuker om te gaan bekijken, de Shwemawdaw pagode. Zoals al eerder gezegd, het is alles goud wat hier blinkt.
Een mooi tempelcomplex met deze grote stoepa als middelpunt. Heel kenmerkend voor Myanmar deze vorm, overal komen we deze stoepa’s tegen. Een mooi complex met heel veel stoepa’s en Boeddha beelden; schoenen uit en met de klok mee doorheen gewandeld. Daarna zijn we voor de lunch naar een hotel/restaurant gebracht waar we heerlijk gegeten hebben.
De volgende stop is de berg waar de Gouden Rots zich bevindt. Mr. So zet ons af in het basecamp waar we elkaar morgen om 9 uur weer zullen treffen. Ons hotel ligt bovenop de berg en we moeten met een truck naar boven. Mooie taferelen levert dat op. Een lat van zeg 10 cm breed waar we op moeten zitten; je knieën zitten in de kont van de voorbuurman/vrouw en ja… In jouw kont zitten de knieën van de achterbuurman/vrouw. De plank is zo lang als de truck breed is en daar kunnen dan 6 mensen naast elkaar, maar wel alleen als ze geen Richard of Claudia heten, wij zijn geen S of M , meer XL. De beste man die de truck volpropt houdt toch echt vol, dus betalen we voor 3 personen, zitten we ipv heel k.. Een beetje k..
De weg naar boven is ECHT steil, met een aantal haarspelden en wat onlogische tussenstops worden we bovenaan de berg uit de truck gelaten. Terug gaan we voorin zitten…
ons hotel ligt op 3 minuten lopen, alleen wel een stukje bergop. We hebben schitterend uitzicht over de berg alleen laat het weer geen mooie foto’s toe. We gooien onze tas in de hotelkamer en gaan op pad naar de Gouden Rots. Ook hier moeten we onze schoenen uit, maar nu mag ook Claudia niet naar binnen in korte broek. Richard dus even terug naar het hotel om een lange broek te halen. Als we binnen zijn, komen we op een open vlakte die betegeld is, van die tegels die spiegelglad worden als ze vochtig zijn, gelukkig is het droog… Het doet allemaal een beetje kitscherig aan, maar dat heeft ook wel weer wat. De gouden rots is niet echt spectaculair maar als je in Myanmar bent, moet je die gezien hebben, check.
We wandelen rustig terug en gaan nog even een middagdutje doen. Na het tukken gaan we op zoek naar een eettentje, die zijn er wel maar zijn allemaal niet goedgekeurd door Rob Geus. Nu nog maar even niet gek doen, we gaan wel in ons hotel. Belachelijk duur !!! Voor Myanmarese ( of is het Myanmaraanse) begrippen, 25.000 Kyat per persoon… Daar hebben we al een paar keer met z’n tweeën van gegeten en……ook beter.
we gaan moe maar voldaan ( niet van het eten) naar bed.

Foto's

4e9af.jpg
4e9af.jpg
Rencontheirway
6c4cf.jpg
6c4cf.jpg
Rencontheirway