Yangon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Yangon image

Yangon

Yangon
Myanmar
Rencontheirway

Rondreis door Myanmar

Vrijdag 17-10 zijn we vroeg vertrokken met de bus en trein naar Schiphol. Altijd toch ook weer lastig om de deur achter ons dicht te doen en de katten alleen te laten, zeker na de vorige reis. Maar gelukkig kunnen we rekenen op onze fantastische buren!
vliegtuig was vol en voor de gezelligheid hadden ze ons achter elkaar een stoel gegeven… gelukkig konden ze dat nog aanpassen en zaten we alsnog gewoon naast elkaar. Moesten er wel nieuwe boardingpassen geprint worden en de oude ingenomen. Vlak voordat we het vliegtuig ingingen kwamen we erachter dat ze een van de boardingpassen voor de vlucht Singapore-Yangon weggegooid hadden, printer die ook nog eens weigerde.. Kregen we uiteindelijk in het vliegtuig zelf nog de juiste boardingpassen.
de vlucht was lang en afgezien van regelmatige waarschuwingen dat er turbulentie was goed te doen. Bij de tussenstop op Singapore kreeg Richard een bericht dat zijn visakaart mogelijk geskimd was. Gebeld met VISA en bleek dat in Namibië een aantal mensen hun VISA geskimd was. Kaart uit voorzorg nu geblokkeerd, verder geen probleem, zou je denken……
ware het niet dat in Myanmar, ING bankpassen niet of nauwelijks werken en laten wij nou allebei ING hebben…. Gelukkig heeft Claudia ook een VISA kaart, dus we komen de vakantie wel door.
tweede deel vliegen was 2 uurtjes en ook zonder problemen, dus zijn we in Myanmar!!
op het vliegveld opgehaald en naar ons hotel in Yangon gebracht, klein hotel redelijk in het centrum. Geen bijzondere kamer, klein, met de douche ongeveer in de toiletpot…:-)
we hebben even een powernap gedaan en zijn daarna wat wezen rondwandelen, naar de Bogyoke markt. Yangon is een drukke niet zo schone stad maar wel zoals we graag zien lekker onbekommerd en chaotisch. De specialiteit hier is gefrituurde sprinkhaan en geen broodje cavia, jammer want zo’n caviaatje op z’n tijd gaat er best in. De sprinkhanen hebben we (voorlopig) nog maar even laten liggen (Zakje meenemen voor je, Cees?)
in de middag hebben we de Sule pagode nog bekeken, niet alles is goud wat er blinkt zeggen ze, maar het ziet er wel heeeeel goudkleurig uit hier. Mooie gouden koepel en een aantal ietwat kitscherige Boeddha beelden.
vanavond alleen nog een hapje eten en dan naar bed, morgen om 0700 worden we opgehaald om naar Kyaiktiyo (de gouden rots) te gaan.
We zijn op weg voor weer een fantastische reis vol met mooie ervaringen, hopelijk kunnen we de sfeer een beetje overbrengen de komende verslagen.