Yangon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Yangon image

Myanmar - Yangon, nieuw hotel op laatste dag in Myanmar

Yangon
Myanmar
Ronderegt

Myanmar - Yangon, nieuw hotel op laatste dag in Myanmar

Woensdag 18 maart 2015:
De wekker gaat om half 8 (voor reizigers gaat eigenlijk best wel vaak de wekker op tijd), zetten zelf een kopje thee, opstart gaat niet zo snel vandaag maar hoeft ook eigenlijk niet. We pakken in, checken uit en nemen een taxi (voor 10.000 Kyat) naar het noorden, alvast in de nabijheid van het vliegveld van Yangon. Gisteren hebben we via Booking.com alvast het High Five Hotel geboekt (53,10 US$ per kamer/per nacht) en net voor de middag worden we enthousiast onthaald met een oranje drankje en krijgen na betaling (in Kyat 58.400) kamer 309.
De taxichauffeur was niet heel erg spraakzaam, maar soms gaf hij toch relevante informatie over bijvoorbeeld dat het oude stationsgebouw door de regering wordt omgebouwd tot hotel om inkomsten te genereren en dit dit ook met andere gebouwen zal gebeuren, zoat het aantal hotels de komende tijd fors zal toenemen. Hij geeft ook aan dat er in oktober van dit jaar verkiezingen zijn, maar dat niemand weet wat dit zal brengen.

Na de bagage op de kamer te hebben gebracht gaan we lunchen en lopen een stukje door de wijk en over (ja, inderdaad over) de spoorlijn tot de trein er aan komt, het is benauwd warm vandaag en gaan terug naar het hotel voor een middagdutje welke goed doet. Hierna boeken we onze eerste nacht in de plaats Chiang Mai (Thailand) waar we morgen zullen aankomen.
Tegen de avond lopen we richting de "grote" weg, vinden een restaurant, prima locatie, eten er goed van en gaan daarna in het donker terug naar het hotel.
Wees niet bang een 2x3 rijstroken weg over te steken, wees resoluut, twijfel niet want juist dan gaat het fout en kan dit tot ongelukken leiden. Straatverlichting is zeldzaam, gaten, hobbels en kuilen in weg en trottoir zijn gebruikelijk, dus kijk goed waar je loopt.

In het hotel aangekomen reserveren we een taxi in alle vroegte morgenochtend naar het vliegveld, geen probleem geeft men aan, we vertrouwen hierop.
Het internet wil niet meer opstarten, dan even schrijven zodat dit later kan worden bijgewerkt.

Foto's

ca0a9.jpg
ca0a9.jpg
Ronderegt