Yangon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Yangon image

Myanmar - Yangon, Strand Hotel, Expositie, Park en toch een vliegticket

Yangon
Myanmar
Ronderegt

Myanmar - Yangon, Strand Hotel, Expositie, Park en toch een vliegticket

Dinsdag 17 maart 2015:
Ontbeten in een Backery op weg naar het beroemde Strand Hotel, thee is niet te bestellen, nou doet u ons dan maar croissants met 2x cappuccino .... wat komt er eerst, 2 glazen gratis thee, nou ja, het zal.
We lopen naar het Strand Hotel (***** sterren) en in 1901 gebouwd en geleid door de gebr. Sarkie en in die jaren het meest exclusieve hotel van toenmalig Rangoon. Na lange tijd te zijn verwaarloosd werd het in de jaren 90 door kapitaalkrachtige investeerders op exclusieve wijze gerenoveerd, nu heeft het een prachtige inrichting met exclusieve winkels en een gallerie genaamd River I Gallery. In de buurt, ga dan zeker even binnen kijken (92 Strand Road).
Een 2e gallery, genaamd River II Gallery zit in de straat links van het hotel (33/35, 37th & 38th street) is dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur en heeft prachtige werken in een prachtige ruimte opgesteld.
Meer info: www.rivergallerymyanmar.com

We lopen via kleine straatjes over de ochtendmarkt richting het Maha Bandoola park, waarin het 48 meter hoge onafhankelijkheidsmonument staat, t.w. een obelisk, zo eerst maar weer even naar het reisburo, "goedemorgen, wij willen een vliegticket boeken", laat onze vraag bij Air Bagan maar voor wat het is, "we staan wel vroeg op", doe maar via Golden Myanmar.
Er wordt gebeld, gewacht, op de computer gekeken en net als we na anderhalf uur willen zeggen "regel het maar we komen vanmiddag wel terug", zij daar de tickets op het scherm van de computer, na 2 pogingen zijn ze ook nog een geprint, het zal toch niet, ja hoor, 170,- US$ betalen (hadden we niet meer, dus is het 163,- US$ en 5.000 Kyat geworden), zo die uitdaging is voorbij.
We halen wat te drinken en installeren ons in het Maha Bandoola park, worden eerst aangesproken door een gids, maar deze geeft het al snel op, als we elders in het park zitten worden we aangesproken door een jongen die leeft in een Monastery (klooster) en vrijwillig met nog enkele anderen engels geeft aan jonge studenten, hij legt veel uit vertelt over 2 mooie pagodes die we kunnen bezoeken als we willen en de locatie waar 600 monikken wonen die best nog wat (geldelijke) steun kunnen gebruiken. We beloven niets maar houden het in optie om genoemde locaties te bezoeken.
We gaan afkoelen in het hotel en boeken alvast een hotel voor morgen in het noorden van Yangon dichter bij het vliegveld, 's avonds willen we eten in een kiprestaurant maar het is er zo koud en prijzig dat we na het bekijken van de kaart vriendelijk zeggen dat we niet blijven.
Naast het reisburo en Suzuki restaurant van eerder deze week is een restaurant waar we bij 29 graden celcius, lekker buiten blijven eten (springrolls en fried rice met vegetables), het smaakt ons prima. De hele familie rat is vandaag op straat en zoekt naar eten, het is een komisch gezicht.
We wandelen nog een paar straten, kijken in een hypermodern winkelcentrum en komen bij hetzelfde restaurant uit voor een laatste drankje, de eigenaar van het reisburo gaat naar huis en zegt ons nog vriendelijk gedag, dan gaan we voor de laatste nacht naar het hotel in de 32e straat.

Foto's

a92e8.jpg
a92e8.jpg
Ronderegt
6a95b.jpg
6a95b.jpg
Ronderegt
1f679.jpg
1f679.jpg
Ronderegt