Yangon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Yangon image

Yangon

Yangon
Myanmar
Janhermens

Aankomst in Yangon

Gisteren, 4 okt. 2010, zijn we veilig aangekomen in Myanmar. Alles verliep snel, totdat we onze koffers zagen: op de mijne (Jan) stonden allemaal witte kruisjes en de riem was losgemaakt. Dit wordt dus controle, dat weet je meteen. Streng kijkende soldaten met een wapen op je gericht!
Maar helaas, het waren vriendelijke jonge meisjes die ons nog vriendelijker verzochten het koffer open te maken. Ze hadden snel gezien dat er van alles in zat dat ze waarschijnlijk wel graag wilden hebben maar niets wat niet mocht en na gemeende excuses mochten we doorlopen.

Onze chauffeur, wederom geen Engelstalige zoals in China, had deze keer een bordje met onze namen geschreven zonder fouten. We wisten dus gelijk dat hij de onze was!
Het Eastern Hotel is een redelijk hotel. Als je onder de douche staat, moet je eigenlijk alleen maar denken aan het heerlijke warme water en niet om je heen kijken naar beschimmelde tegels, wanden en plafond of verroeste kranen.
Het bed is Chinees-hard, maar we zijn intussen wel wat gewend. Er wordt hier veel gepoetst, zelfs op plaatsen waar wij nooit poetsen! Het ruikt overal naar boenwas en polish!
Het is hier erg heet, klam en benauwd. Zoals elk jaar ook nu dus weer middagdutjes!

We hebben al enkele stevige wandelingen gemaakt door de stad. We zijn bij twee Baptistenkerken geweest, St. Philips Church en Immanuel Church en hebben gesproken over godsdienstvrijheid en wat dat in dit land betekent. Vanmorgen na het ontbijt werden we aangesproken door drie dames die ons hadden zien bidden. Ze vroegen verbaasd of wij Christen waren!?! Er volgde een leuk gesprek en Christien kon het niet laten te zeggen dat ik jarig was. Ze gingen spontaan zingen! Puji Tuhan! Zélfs dat verstonden ze!
De Sule en Shwedagon Pagode's hebben we natuurlijk ook bezocht. We hebben nog nooit zoveel goud op een hoopje gezien! Prachtig, maar wat een schril contrast met de armoede die we zeker nog meer zullen gaan zien.

Morgenvroeg vertrekken we om 05.00 uur met de trein naar Mandalay, waar we hopen om 20.10 uur aan te zullen komen, maar een paar uurtjes erbij kan zomaar!