U Bein's brug

'501121' door gorke '501121' door gorke

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Amarapura, U Bein...B

gorke

Met name rond zonsondergang is U Bein Bridge een ware attractie om te aanschouwen. Toegang tot de brug zelf kost niets maar het is nog mooier om de zonsondergang vanaf een bootje te zien. Het is een wereldplek een van de meest bijzondere locaties die ik bezocht heb.

'488263' door gorke '488263' door gorke

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Zonsondergang U Bein.

gorke

De U Bein brug is een teakhouten brug over het Taungthaman Lake. Het is de langste teakhouten brug ter wereld met z’n 1200 meter. Zorg dat je rond zonsondergang bij de brug bent , het is adembenemend mooi en helemaal gratis.

'543007' door marcvankessel '543007' door marcvankessel

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Het houten bruggetje

marcvankessel

Mandalay heeft talloze bezienswaardigheden, waaronder dit bekende houten bruggetje. Het is zelfs hét meest gefotografeerde object van Birma, en dan voornamelijk tijdens zonsondergang. Dus ben ik er maar eens gaan kijken bij zonsopkomst. Vroeg uit de veren, en om 05:30 op de brommert naar Amarapura, zo'n 10 km ten zuiden van Mandalay. En ja, de zonsondergang bij U Bein is magisch. Maar je deelt het moment wel met 5.785 andere toeristen. De zonsopkomst om 06:15 is daarom m.i. veel specialer. Ik was daar maar met een handjevol andere toeristen (mijn vrouw geloofde het wel, die wenste mij vanuit het hotelbed veel plezier) en het zonlicht is net zo mooi. Uiteraard anders van kleur, maar het magische effect blijft. En dat zonder 5.785 andere toeristen.

'524632' door enroute2 '524632' door enroute2

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

U Bein brug

enroute2

Een bezoek aan de oude 1200 meter lange teakhouten U Bein brug mag en zal zeker niet ontbreken aan een rondreis door Myanmar, die bij zonsondergang de spectaculairste beelden biedt, vooral op het moment dat de dalende zon tussen de palen onder het loopvlak verschijnt en de lucht diep oranje kleurt, ingevuld door de donkere silhouetten van de wandelaars. Hier is het nog niet zover en de spanning stijgt, even later houdt iedereen zijn adem in.

'488687' door twalia '488687' door twalia

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Zonsopgang U Bein...b

twalia

De U Brein Bridge is een voetgangersbrug bij Amapura. Het is niet zomaar een brug... het is met ruim 1,2 kilometer de langste teakhouten brug ter wereld! De brug werd rond 1870 gebouwd en is vernoemd naar de burgemeester die de opdracht gaf om de brug te laten bouwen. Het teakhout was afkomstig van een verlaten paleis. Tijdens de droge tijd valt het meer waarover de brug loopt gedeeltelijk droog. De brug wordt gebruikt door de lokale bevolking, maar is rond zonsondergang ook een zeer populaire plek voor toeristen en locals. Tip: ga 's ochtends: er zijn dan bijna geen toeristen waardoor de brug pas echt tot zijn recht komt!

'499714' door twalia '499714' door twalia

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Spiegeling

twalia

De U Bein-brug is een voetgangersbrug bij Amarapura in Myanmar. Het is met ruim 1,2 kilometer de langste teakhouten brug ter wereld. De brug over het Taungthmanmeer werd omstreeks 1870 gebouwd en is genoemd naar de burgemeester die het liet bouwen. Vanaf de brug heb je een mooi uitzicht over het meer. 's Ochtends is het meer een spiegel die alleen onderbroken wordt door de vissers.

'524484' door Jelle51 '524484' door Jelle51

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Visser aan de U-Bein'

Jelle51

Aan het eind van een dag waarbij we verschillende kloosters hebben bezocht in Mandlay, rijden we naar de U-Bein's brug om dit mooie object te fotograferen tijdens zonsondergang. De visser trekt zich er niets van aan en gooit een hengel uit.

'489793' door neretslok '489793' door neretslok

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Luieren op de brug

neretslok

Nu eens geen wandelende monniken of locals over de Ubein brug, maar twee relaxende mensen die er maar bij zijn gaan zitten. Lekker in het avondzonnetje. Als je zo naar de figuren kijkt is het nog een behoorlijke hoogte daar boven op die brug!

'488872' door twalia '488872' door twalia

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Samen in een bootje

twalia

De U Bein Bridge is met ruim 1,2 kilometer de langste teakhouten voetgangersbrug ter wereld. De brug is gelegen in Amapura en is makkelijk te bezoeken vanuit Mandalay. Veel mensen huren een bootje om de brug vanaf het water te kunnen aanschouwen. Zo ook deze twee monniken, zij konden vanaf het water genieten van de zonsopkomst bij de U Bein Bridge! Maar je kan ook gratis genieten van de U Bein Bridge (en van dus ook van dit beeld!)

'520895' door neretslok '520895' door neretslok

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Drie wandelaars op de

neretslok

Het is voor de doorgewinterde Reisreporter niet zo moeilijk om te raden wat voor soort mensen hier over de Ubein brug lopen. Ik gok op een 100% goed score. Blijkbaar maken zij 's avonds graag een wandelingetje over de brug, want ik zag er bijzonder veel....

'448789' door JaccoenLaurie '448789' door JaccoenLaurie

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Love on U-Bein

JaccoenLaurie

Deze bekende brug wordt vaak, zoals op de foto, in het licht van de zonsondergang gefotografeerd. Het is schitterend om de zon achter de brug te zien zakken, naast het feit dat dit de perfecte plaats is om wat vriendelijke locals te ontmoeten en te genieten van prachtige natuur om het meertje heen. We stonden met een Birmaanse student te kletsen toen we dit stel op de brug aan zagen komen. Ze zagen er super gelukkig uit, dus we moesten wel even een foto van ze maken.

'486773' door chateau '486773' door chateau

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Meisje bij U-bein...b

chateau

De U-beinbrug is met zijn 1200 meter de langste teakhouten voetgangersbrug ter wereld. Hij wordt heel vaak gebruikt door de plaatselijke bevolking. Ook monniken uit het nabije Mahagandayon-klooster maken er vaak gebruik van. De brug is vernoemd naar de burgemeester die hem liet bouwen.

'492891' door chateau '492891' door chateau

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Internetten op de...U

chateau

Op de U-beinbrug is altijd wel wat te zien. Monniken lopen er ook vaak overheen op weg naar hun klooster aan de andere kant van de brug. Dat monniken ook niet meer zonder internet kunnen dat bewijst deze foto. Toch gevaarlijk om dit zo te doen, want de brug heeft geen leuningen.

'520790' door neretslok '520790' door neretslok

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Met de fiets over de.

neretslok

Ik zie de nodige fietsen langs komen vandaag, dus ik blijf niet achter. Fietsen over de Ubein brug is een hachelijke zaak. De brug is smal en erg hoog. Je moet dus wel stevig ter fiets zijn om dit rijdend te doen. De meesten lopen. En terecht.

'508737' door POSJE '508737' door POSJE

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Zonsondergang U Bein'

POSJE

Ook al zijn al er vele foto's geplaatst van de zonsondergang bij de brug, plaats ik er toch ook een omdat het een fantastische ervaring was om op deze plek geweest te zijn.

'526055' door twalia '526055' door twalia

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Ochtendgloren

twalia

De U Bein Bridge is met ruim 1,2 kilometer de langste teakhouten brug ter wereld. De brug over het Taungthmanmeer werd rond 1870 gebouwd. Het is een populaire excursie vanuit Mandalay. Vooral bij zonsondergang is het er erg druk, veel toeristen maar ook veel Birmezen die hier van de zonsondergang komen genieten. Wie de brug en het meer wil fotograferen zonder al te veel drukte, kan beter kiezen voor de zonsopkomst. Je hebt dan mooi licht én je ziet de brug en het meer zoals het een plek heeft in het leven van de locals.

'503130' door marjolijn '503130' door marjolijn

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Zonsondergang U Bein

marjolijn

Hier ben je niet de enige bezoeker! Voorjaar 2014 was ik in Birma (Myanmar), een georganiseerde rondreis/cultuurreis. Ik zie dat ik daarvan nog weinig foto's heb geplaatst. Eén van de highlights is de U Bein brug, de langste teakhouten brug ter wereld. Het is steeds meer een toeristische trekpleister, vooral bij zonsopgang en zonsondergang, zoals hier te zien is: een lange rij bootjes vol toeristen die wachten op de zonsondergang.

'462166' door Leeu '462166' door Leeu

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Licht Verstild!

Leeu

Het Licht Verstild aan het einde van de dag op de U Bein's brug. De monnik gaat op zijn knieën en dankt Buddha. Hij houdt hierbij het hard hout van de brug vast en dat helpt hem overeind. De sterke brug en de monnik in het Verstilde Licht.

'534051' door MiekeLejeunevdVen '534051' door MiekeLejeunevdVen

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Eenzaam bij de U-Bei

MiekeLejeunevdVen

Laat in de middag gaan we naar Amarapura waar we de U-Bein brug bij zonsondergang willen fotograferen. De brug is de langste teakhouten brug ter wereld.Toeristen komen speciaal naar deze brug om in deze bijzondere sfeer mooie plaatjes te schieten. Mijn aandacht gaat uit naar deze prachtige oude Tamarinde boom, ik vind hem prachtig zoals hij daar in alle eenzaamheid staat. Bij verschillende volkeren heeft de Tamarinde boom een mystieke betekenis en geldt de boom als heilig.

'521983' door neretslok '521983' door neretslok

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

De brug overdag

neretslok

Ik heb al eens foto's van Ubein geplaatst in de avond met silhouetten op de brug. Nu eens een 'brugfoto' van overdag. Goed te zien is hoe hoog de 1200 meter lange brug eigenlijk is. Hij wordt goed bewandeld, opvallend veel monniken. Maar dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het grote klooster in Amarapura, hier vlakbij.

'490397' door Leeu '490397' door Leeu

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Serieus beeld!

Leeu

Als je over De Brug loopt zie je van alles gebeuren: mensen die lopen te flaneren, mensen die naar huis gaan, vissers die met hun vangst naar de restaurants gaan en monniken die serieus kijkend op de gevoelige plaat worden vastgelegd.

'491508' door Leeu '491508' door Leeu

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Verstild beeld van de

Leeu

Aan het einde van de dag als de zon onder gaat is het een drukte van belang op de U Bein's brug. Kijkend naar de omgeving viel de schaduw van de brug op. Het werd even een verstild beeld.

'521529' door gorke '521529' door gorke

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Zonsondergang bij de

gorke

Met name rond zonsondergang is U Bein Bridge een ware attractie om te aanschouwen. Toegang tot de brug zelf kost niets maar het is nog mooier om de zonsondergang vanaf een bootje te zien. Het is een wereldplek een van de meest bijzondere locaties die ik bezocht heb.

'487186' door chateau '487186' door chateau

BirmaU Bein's brug

BirmaU Bein's brug

Dagtocht per fiets:..

chateau

Vanuit onze accommodatie, Mandalay View Inn (een aanrader!!) zijn we per fiets eerst naar Sagaing gereden. Op de terugweg hebben we de U-bein brug bezocht. Aanvankelijk zagen we er tegen op om te fietsen in het drukke verkeer van Mandalay. Al vlug bleek dat het gewoon een kwestie is van: go-with-the-flow. Als je af moet slaan is het wel belangrijk dat je al tijdig naar de goede voorsorteerstrook gaat. Na een kijkje te hebben genomen bij de Ayerwaddy-rivier, waar het altijd gonst van de bedrijvigheid, zijn we langs deze rivier richting Sagaing gegaan. In de verte zien we reeds de brug liggen. Langs de weg bevinden zich talloze kraampjes waar honderden watermeloenen uitgestald liggen. Een heel mooi gezicht. Als we de brug over zijn gaan we rechtsaf op weg naar de Soon Oo Pon Nya Shin pagode. Deze pagode ligt op een heuvel en van hieruit hebben we een schitterend uitzicht op de Ayerwaddy en de omringende omgeving die werkelijk bezaaid is met pagodes. Dan wordt het tijd om koers te zetten naar de U-bein brug. Om deze te vinden krijgen we veel hulp van de locals. In een klein straatje passeren we een fabriekje waar garen wordt gesponnen. Even verderop ligt een fabriekje waar dit garen een verfbad krijgt. Overal zijn we meer dan welkom. Eindelijk bereiken we, een uurtje voor sunset, de U-bein brug. Aan de ene kant lopen veel toeristen met grote camera's rond en aan de andere kant zitten de locals langs het water heerlijk te picknicken. Wij begeven ons onder de locals voor een praatje. Er wordt ook veel gevist. Een grappig gezicht om de vissers met hun longyi vol vis uit het water te zien komen. Als we terug in Mandalay zijn is het al geruime tijd donker. De weg terug vinden we, wéér met hulp van locals. Buiten de kosten voor een natje en een droogje onderweg waren we 6000 Kyat kwijt voor de fietshuur.