Shan reisblogs

Koud in de bergen en weerzien met Joe !

ciske was er (tot 17 feb 2012) Gepost op 18 mrt 123 reacties

We hebben die treinreis geboekt omdat het uitzicht zo mooi zou zijn. Ja en daar zit je dan midden in de nacht in de trein , welk uitzicht ?? Als om 7.00 u de zon op komt willen we wel naar buiten kijken maar de ramen zijn nou niet van die aard dat je er goed door heen kunt kijken en om ze open te zetten daar is het nog véél te koud voor. Om 8.00 u zijn we in Pyin Oo Lwin , buiten het station staat 'n klein postkoetsje klaar dat als taxi dient en we laten ons daardoor naar het hotel brengen. Om 11.00 u. komt de postkoets ons weer ophalen om een sightseeing tour door de omgeving te maken.
Omdat er veel Engelse hebben gewoond staan er nog prachtige koloniale huizen hier. We bezoeken nog een chinese tempel en gaan weer naar een markt waar wij een attractie zijn , de hele middag vertoeven we lekker in het stadje. We gaan 's avonds eten bij een restaurantje in de buurt en we voelen al dat het steeds kouder wordt. Gelukkig hebben we de zaklamp bij ons want als we rond 20.30 u. terug lopen is het aardedonker en stervens koud . Ik houd m'n sokken aan in bed want m'n tenen zijn half bevroren.
De volgende morgen is het tijdens het ontbijt ook nog ontzettend koud maar zodra het zonnetje weer aan de hemel staat kunnen de korte broeken weer aan. We lopen naar de botanische tuinen die zoals de kaart aangeeft bij ons hotel om de hoek liggen. Nou nee dus , na 'n klein uurtje lopen komen we bij de tuinen aan. Je kunt zien dat de Engelse hier invloed hebben gehad want de tuinen doen Engels aan. Het is een enorm gebied en we lopen er dan ook verschillende uren rond en als we laat in de middag weer terug zijn bij ons hotel moeten de beentjes dan ook even omhoog. We gaan maar douchen voordat de zon onder gaat anders bevries je onder de douche en 's avonds na het eten maar weer met sokken aan naar bed ! !

Vandaag gaan we met een shared taxi terug naar Mandalay , het is een prachtige rit door de bergen. Als we rond het middaguur in Mandalay aankomen besluiten we om op zoek te gaan naar Joe onze trishawfietser van 'n paar dagen geleden maar dat is zoeken naar de bekende speld....
Opeens zien we hem staan en als hij ons ziet komt hij stralend naar ons toe. We stappen weer bij Joe op de fiets en laten ons weer de hele middag rondfietsen. We bezoeken de bloemenmarkt waar ze veel rozen en chrysanten verkopen en de vismarkt erlangs zorgt ervoor dat de bloemengeuren niet zo zijn zoals ze horen te zijn. We gaan nog naar een tempel en een klooster en dan brengt Joe ons naar een " beerstation " [ zo wordt hier een café genoemd ] aan de rivier. We hebben een prachtig uitzicht over de oever waar vanalles gebeurd. Schepen worden geladen en gelost , mensen wassen zich in de rivier , de was wordt er gedaan en wij genieten onder het genot van 'n ijskoud biertje van dit heerlijke schouwspel.
's avonds laten we ons door Joe naar restaurant de Green Elephant brengen , het is 'n beetje decadent , we eten er goed maar de andere avonden in Mandalay waar we gewoon tussen de locals geëten hebben waren zeker zo gezellig.
Joe brengt ons terug naar ons hotel waar we 'voorgoed 'afscheid van hem nemen . We stoppen hem nog wat dollars toe voor z'n gezin van 6 kinderen en zwaaien hem dan uit.
Morgen hebben we een vlucht naar Bagan.

ciske Positie 116 (11795 p.) Lid sinds 17-09-2008 Foto's en tips: 919 Blogs: 37 Fans: 3

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Koloniaal huis.
blogfoto nr. 2
Onze "taxi "
blogfoto nr. 3
Botanische tuinen.
blogfoto nr. 4
Bedrijvigheid aan de rivier.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Van Het bruisende Bangkok naar een lonely beach.
8 5
Gepost op 03 maart
Thailand Khao Sam Roi Yot
Heerlijk fietsen rond Chiang Mai.
7 4
Gepost op 23 februari
Thailand Chiang Mai
Het mooie Luang Prabang.
7 4
Gepost op 20 februari
Laos

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Das wel leuk zo'n herkenning en Joe kon weer hard aan het werk.
Leuke beschrijving.

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Mooi om weer verder met jullie meetereizen.Fijn dat jullie die Joe weer terug zagen.

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

dit wil ik ook nog eens doen, mooi beschreven!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.