Mandalay

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mandalay image

Myanmar - Mandalay Hill, Tanaka & Betelnoot

Mandalay
Myanmar
Ronderegt

Myanmar - Mandalay Hill, Tanaka & Betelnoot

Tanaka
De meeste Birmese vrouwen gebruiken het als bescherming tegen de zon, tanaka, poeder van boombast, op het gezicht aangebracht in de meest creatieve vormen.

Kun-yar
Het rode sap vindt je te pas en te onpas op stoepen en straten gespuugd, Birmezen zijn gek op het gebruik van de kun-yar, bestaande uit stukjes betelnoot, kruiden en tabak gewikkeld in een betelblad. De smaak is bitter en zodra je er op kauwt is je hele mond rood, ook je tanden, voor deze laaste is het goedje niet best.

Geldautomaten
Er zijn voldoende geldautomaten in Mandalay, maximale opname is 300.000 Kyat per keer.

Maandag 02 maart 2015:
Met de taxi naar het Thiri Mandda busstation (aan het eind van de 23e straat), een hectisch, onoverzichtelijk en onleesbaar geheel maar men is behulpzaam en voor we het weten hebben we de benodigde bustickets voor morgen (voor 2.000 Kyat p.p.)
Buiten het busstation nemen we een taxi naar Mandalay Hill en wel direct tot onder de top, de berg die 236 meter hoog is telt vanaf de enorme witte Chinthei beelden naar schatting 1729 traptreden, het laatste stuk vanaf de bus/taxi stop heeft inmiddels ook een lift en zelfs een roltrap. Fotograferen op de top kost toeristen 1.000 Kyat, maar is het wel waard, zeker ook om het uitzicht vast te leggen. We leggen de 1729 treden naar beneden af langs grote en kleine boeddha's, handlezers en sterrenwichelaars, neem de tijd er is van alles te zien en te ontdekken.
Let wel, in het gehele complex van beneden tot boven is het niet toegestaan om sokken of schoeisel te dragen.
Rond de middag zijn we beneden, bezoeken het nabijgelegen museum, eten locaal, kijken bij een verlaten tempel, nog prachtige beelden hier en heel fotogeniek. Met een taxi naar het hotel voor een rustmoment op het heetst van de dag om erna in de 32e straat bij een biertent wat tapbiertjes weg te werken en het eten te genieten, nou ja, was ietwat heet voor een sweet & sour schotel, net geen brandwonden in de slokdarm.
Morgen gaat het verder naar het noord-westen.

Foto's

d701f.jpg
d701f.jpg
Ronderegt
c90cc.jpg
c90cc.jpg
Ronderegt
acce5.jpg
acce5.jpg
Ronderegt