Mandalay reisblogs

Myanmar 7 Mandaly

renie was er (tot 09 aug 2008) Gepost op 05 nov 101 reacties

We zijn weer in Mandalay terug. Nu in 2 uur tijd! Een nieuwe gids staat ons op te wachten. We gaan meteen maar weer een ritje maken en starten bij Sagaing. We zien weer tempels, maar nu hele andere dan in Bagan. We hebben er nog steeds geen genoeg van. Het op blote voeten lopen gaat ons steeds beter af en we letten niet eens meer op alles waar we eventueel kunnen instappen.
We bezoeken het Koninklijk Paleis binnen het fort. Helaas zijn het niet meer de originele gebouwen, maar met wat fantasie kunnen we ons voorstellen hoe de 114 gebouwen werden bewoond door de familie met alle concubines. Het doet me denken aan de verboden stad in Beijing.
We eten een ijsje in de bekende Nylon bar(waar heel Mandalay schijnt te komen), en laten het ons goed smaken bij Ko’s Kitchen.
De volgende dag worden we door het busje van het hotel naar het vliegveld gereden. Onderweg krijgen we autopech. Ik neem ondertussen nog maar wat foto’s en de 10 minuten worden 20 minuten en dan toch 30 minuten. We racen uiteindelijk met een nieuw aangevoerde auto verder en hoeven nog maar heel even op ons vliegtuig te wachten.
Zaw staat ons in Yangon al op te wachten. Hij heeft een stempel voor mij gekocht. We gaan naar de markt voor de laatste souvenirs. Zaw koopt een cadeautje voor mij. Onderweg stoppen we bij een meer, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben op de Swedagon.
Zo gaat ons laatste dagje Myanmar in! Op het laatste moment krijgen we een cd in onze handen gedrukt met foto’s van de ramp. Zaw wil er niet over praten. Tijdens het eten heeft hij wel het een en ander losgelaten over de situatie in zijn land, maar hij blijft op zijn hoede.
Thuis gekomen bekijken we de cd en zijn verschrikkelijk onder de indruk van al die foto's met dode kinderen, die in de rivier drijven. Ik stuur de cd naar het Birmafonds op met de vraag of zij er alsjeblieft iets aan kunnen doen!

renie Positie 1252 (100 p.) Lid sinds 15-03-2008 Foto's en tips: 622 Blogs: 51 Fans: 1
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vraag over documenteren van je foto's
0 5
Gepost op 20 april
Nederland Noord Holland
Syrie 6 Palmyra
0 1
Gepost op 25 november
Syrië Noord Syrië
Syrie 5 Aleppo
0 0
Gepost op 23 november
Syrië Noord Syrië

Reacties bij deze blog

pbroek

Door: pbroek • Geplaatst op

Het lijkt me een mooi land, als er niet zo'n dictatuur zou zijn !

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.