Myanmar

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Myanmar image

Rondreis door Myanmar

Myanmar
Azië
Rencontheirway

Rondreis door Myanmar

De rest van de rit verloopt lekker rustig, Peppi en Kokkie stoppen een paar keer bij wat locals waardoor wij al het vermoeden krijgen dat ze niet heel zeker van hun zaak zijn qua route. Het lijkt toch redelijk goed te gaan, hoewel wij natuurlijk totaal geen idee hebben of we niet al een uur rondjes rijden. Het was al bewolkt vandaag maar het begint nu ook echt te regenen. Wanneer we Kalaw inrijden worden Peppi en Kokkie wat onrustiger, ze vragen nog eens naar de naam van ons hotel en checken dat weer bij een local. Al met al rijden we Kalaw in, weer uit, weer terug in, Kalaw in de rondte maar hebben we het dan toch gevonden….. Mooi hotel boven op een berg, kamer met uitzicht op de aanbouw die ze aan het maken zijn. Bij de receptie gevraagd wat we morgen zoal kunnen doen: fietsen of een trek maken. dat zou dan een soort Alpe du Huez beklimmen worden. vandaag gaan we maar op ons balkon zitten, uit de regen, kijken naar de bedrijvigheid op de bouwplaats.
het is inmiddels 3 november en het ziet er naar uit dat het mooie weer op is hier in Myanmar. Door de bergen wandelen of fietsen waren de enige opties en beide waren niet zo aanlokkelijk, dus maken we er een heel erg lui dagje van. Voor de lunch pakken we toch nog even de fiets. Naar beneden gaat lekker makkelijk, de weg terug is wat lastiger, volgende keer eerst even in training. Ook vandaag gaat het regenen en onweren, dus we trekken ons terug op het balkon en zitten lekker buiten een beetje te spelen met de ipad en te kijken naar de bouwplaats.
dinsdag 4 november worden we opgehaald door mr. Tuny met een mooie ruime Toyota Alphard, een model dat we in Nederland niet hebben maar wel een leuke bak. Mr. Tuny spreekt ook niet veel Engels maar hij heeft een paar goede andere dingen, zoals bv. een cd van The Beatles! Lekker effe meezingen met The Fab Four. We hebben 1 stop vandaag de Pindaya Caves. Halverwege een berg een natuurlijke grot helemaal gevuld met boeddha’s.
het tweede goede item van Mr. Tuny is een perfect restaurant voor de lunch. Richard neemt fried fish hot, klinkt wel goed voor 4.000 kyat (3€). Is een heerlijke vis bedolven onder naar Nederlandse maatstaven alleen al voor 3€ aan knoflook, bij deze alvast excuses voor de komende weken, zal de knoflook nog wel blijven hangen. Na de lunch rijden we de hele weg ongeveer weer terug naar Kalaw voordat we naar Inle Lake afslaan. Mr. Tuny verrast ons nog even met een stop bij een parasolmaker. Cool om te zien hoe ze met hele beperkte gereedschappen een parasol maken. Uiteraard kopen we er een paar, bijna zelfs twee hele grote voor in de tuin. Dat vinden we toch iets te veel rompslomp en we zijn bang dat we in Nederland te weinig mooie dagen hebben om ze te gebruiken, ze zijn niet zo windbestendig.
we komen aan bij ons hotel, ook dit is weer een mooi hotel. Bij de receptie regelen we gelijk een tour voor morgen, hele dag met een private boat over Inle Lake.

Foto's

d1162.jpg
d1162.jpg
Rencontheirway
75826.jpg
75826.jpg
Rencontheirway
75826.jpg
75826.jpg
Rencontheirway
61f01.jpg
61f01.jpg
Rencontheirway
61f01.jpg
61f01.jpg
Rencontheirway