Myanmar

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Myanmar image

Myanmar - Magway

Myanmar
Azië
Ronderegt

Myanmar - Magway

Woensdag 11 maart 2015:
Het slapen met de open deur is goed bevallen, na het ontbijt (snel gegeten, want het is erg benauwd in de eetzaal) gaan we lopend naar het busstation. We lopen tot aan de brug over de rivier en dan de stad in, het valt niet mee om de juiste weg te vinden, ook niet na vragen aan een MP man van de locale legerbasis. We lopen, vragen, lopen, vragen en eindelijk resultaat, busstation gevonden. Met een behulpzame man kopen we een ticket voor morgen naar Pyay (kosten 13.000 Kyat voor 2 personen). Het wordt al weer goed warm en we nemen een tuktuk naar de rivier alwaar we op een terras een goede espresso automaat zien en koffie drinken, hierna gaat het richting hotel om een klein hapje te eten in het restaurant er tegenover. Vervolgens internetten in de lobby van het hotel om mail, foto's en blog bij te werken. Na het avondeten stopt het vroeg deze avond.

Dinsdag 10 maart 2015:
Op het busstation van Magway worden we wel kort aangesproken, echter veel belangstelling is er niet, we lopen daarom het busterrein af en daar staan enkele tuktuks, we onderhandelen met een zojuist aanrijdende tuktuk, laten zien waar we heen willen, worden het eens en vertrekken.
Hij blijkt het helemaal niet te snappen, we zien naar onze mening heel de stad, zetten nog een mevrouw af, hij vraagt het nog een keer en dan lijkt hij het licht te zien. "Maar dat is nog heel ver" geeft hij aan, jullie moeten bijbetalen, "wat bijbetalen" de rit is aangenomen voor de afgesproken prijs en daar doe je het maar voor ..... ok, ok, geen probleem en om 18.00 uur zet hij ons af voor het Nan Htike Thu Hotel (we geven hem toch wat extra 1.200 i.p.v. 1.000 Kyat).
We melden ons bij de receptie, onderhandelen wat en krijgen hierdoor een betere kamer (50 USDollar per kamer, per nacht) op de 2e etage met zicht op het zwembad, boeken voor 2 nachten. Frissen ons op en eten in het restaurant tegenover het hotel, zag er in eerste instantie verlaten en triest uit, maar het eten is er prima, zelfs meer keuze dan ooit.
Als je een bier besteld, komt er een speciaal meisje (biermeisje noem ik ze altijd oneerbiedig) met kleding aan van het biermerk als promotie het bier brengen en voor je inschenken, de laatste keer dat dit het geval was, was in Phitsanulok in Thailand.
Soms gebeurt er zoveel op een dag dat het maar goed is dat we zoveel mogelijk dagelijks een en ander in een boekje schrijven anders gaan er zelfs veel dingen aan je voorbij, zo trekt men in Myanmar de aandacht van de ober door een soort "zoengeluiden" te maken, heel apart.
Het koelt buiten iets af en we besluiten vannacht de buitendeur (naar het eigen balkon) open te laten en de airco te laten voor wat het is, wel hangen we ter bescherming tegen de muggen de meegenomen klamboe op, ik kan zeggen dat dit goed is bevallen.

Foto's

e56d7.jpg
e56d7.jpg
Ronderegt
03c3a.jpg
03c3a.jpg
Ronderegt