Myanmar

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Myanmar image

Myanmar - de voorbereiding

Myanmar
Azië
Ronderegt

Myanmar - de voorbereiding

Maandag 23 februari 2015:
Het visum voor Myanmar (28 dagen geldig vanaf binnenkomst land) is geregeld, nog enkele dagen voor het vertrek daar is. De situatie als aangegeven op woensdag 18 februari is op dit moment geen aanleiding om de plannen te wijzigen, we houden de gegevens van de site http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/birma-myanmar in de gaten en passen daar waar nodig onze reis aan.

Woensdag 18 februari 2015:
Media melden dat vanwege oplaaiende gevechten tussen rebellen en het regeringsleger de noodtoestand is afgekondigd, sinds 17 februari, in een zelfbesturend deel van de Shan regio. In de noordelijke regio Kokang heeft het leger extra bevoegdheden gekregen om de rebellen te bestrijden. Het reisadvies van Buitenlandse Zaken op de site van de Rijksoverheid is om niet naar de regio Rakhine (kuststreek zuid-west Myanmar) te reizen, m.u.v. Ngapali Beach via de luchthaven van Thandwe. Ook afgeraden wordt te reizen naar het noordelijk grensgebied (Kachin en Shan regio) en het grensgebied met Thailand, de bijbehorende kaart laat deze gebieden in het rood zien.

Donderdag 01 januari 2015:
Over 8 weken is het zo ver, dan is het vertrek naar Myanmar (Birma) een feit, de vlucht naar Bangkok (Thailand) is geboekt (rechtstreeks met EVA airways vanuit Amsterdam), deze vlucht duurt volgens opgaaf 10 uur en 50 minuten. Na een nachtje in Bangkok gaat het de volgende dag direct verder met AirAsia naar Mandelay (Myanmar), dit wordt een korte vlucht van maximaal anderhalf uur.
Via Meditel zijn alle benodigde inentingen (DTP, Buiktyfus, Hepatitus A en B, Gele koorts) gecontroleerd en deze zijn nog prima in orde, Myanmar is met uitzondering van de grote steden malaria gebied (toch knap dat de muskieten zich aan de stadsgrenzen houden) en dus Malarone malariapillen voorgeschreven gekregen en deze zijn inmiddels ook al binnen. Nu alleen nog het visum voor Myanmar regelen en dan zijn we er klaar voor.

Foto's

5c963.jpg
5c963.jpg
Ronderegt
5c963.jpg
5c963.jpg
Ronderegt
04ac8.jpg
04ac8.jpg
Ronderegt
fc09c.jpg
fc09c.jpg
Ronderegt
04ac8.jpg
04ac8.jpg
Ronderegt
fc09c.jpg
fc09c.jpg
Ronderegt