West Maleisie reisblogs

Blood, sweat. tears and urine

Bregje is er nu(tot 06 dec 2008) Gepost op 27 nov 082 reacties

We zijn vanaf KL naar Taman Negara een nationaal park gegaan. Hier hebben we een jungle tocht gemaakt met een overnachting in een grot.
We zijn na een paar uur varen, diep in de jungle gedropt, samen met een gids en nog een jongen die we bij ons hostel hebben leren kennen. We waren de enige in die omgeving, want er waren geen andere groepen die die track deden vertelde de gids Bedrum. We moesten een bepaald traject aflopen en de volgende dag zou de boot ons in de middag op een ander punt ophalen.
De tocht begon voorspoedig rond half 1 in de middag. We moesten 8 km lopen naar onze overnachtingsplek. Onderweg waren er veel bloedzuigers op ons pad. Dit was geen pretje, dus moesten we onderweg regelmatig stoppen om ze te verwijderen van onze kleding en lichaam.
Het werd later en we moesten nog een stuk. De andere 3 liepen voor mij met de gids Bedrum. Opeens hoor ik een geluid naast mij. Ik keek opzij en kon niets zien, dus liep rustig verder. Toen hoorde ik weer het geluid, het was een grommend geluid. Ik vroeg me af van wat voor een dier dat afkomstig was, dus rende naar de groep, omdat ik dit aan de gids wilde vragen. Ik zag dat de groep met zijn 4-en elkaar vast hielden en toen ik wat vroeg moest ik mijn mond houden, dus ik greep ook maar degene vast die voor mij was. En daar was het geluid weer, een luide brul dit keer. Een van de meiden schrok zo hard dat ze spontaan moest huilen. We zijn verder gelopen en daar kreeg ik te horen dat het gebrul van een tijger afkomstig was. De gids vertelde dat de tijger ons zo'n 10 minuten had gevolgd. De gids was ook bang geweest.
Is maar goed dat hij geen honger had, anders was ik er nu niet meer geweest, aangezien ik de laatste in de groep was. Verder gelopen en daar roken we urine lucht. De tijger had zijn territorium afgebakend. Het werd al schemerig, en we wilden voor het donker in de grot zijn, ook vanwege de tijger. We hebben er flink de pas in gezet.
De grot was gigantisch groot, supergaaf. Afmetingen als een voetbalveld en ik schat zo'n 40 meter hoog. Vuurtje gemaakt zodat de wilde dieren niet de grot in zouden komen. Olifanten schijnen daar nogal eens te overnachten als het hard regent, de voetafdrukken waren nog zichtbaar. Gelukkig vlogen er nu alleen maar vleermuizen.
In de nacht weinig geslapen en opeens was het vuur uit. Hierdoor werd ik bang doordat dan wilde dieren de grot in zouden kunnen komen. In het schijnsel van mijn zaklamp zag ik een rat lopen. Even later hoorde we het geluid van een ratelslang en gepiep. Ik denk dat dat het einde was van de rat.
Op een geven moment rook ik weer die urinegeur en ik werd bang en dacht dat het die tijger was. Maar ik vroeg me af of ik het goed had geroken dus vroeg ik het aan mijn vriendin. Toen zij ze dat ze per ongeluk in bed had geplast van de angst. Hier moesten we zo hard om lachen, hysterisch gewoon!
Volgende dag weer een eind gelopen. Alle bloedzuigers weer proberen te ontwijken. Nog even gezwommen in een rivier en daar was de boot eindelijk in zicht.
Vreselijke toch, met overleven en jezelf over de limit pushen want een weg terug was er niet meer.
Wel weer een ervaring rijker!

Bregje Positie 23942 (0 p.) Lid sinds 14-09-2007 Foto's en tips: 35 Blogs: 6 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Last-minute Beijing
0 0
Gepost op 26 november
China Beijing
Nieuw jaar, nieuwe trip!
0 0
Gepost op 06 januari
Thailand Andaman kust
Voetmassage
0 0
Gepost op 27 november
Maleisië Kuala Lumpur

Reacties bij deze blog

pdanielse

Door: pdanielse • Geplaatst op

Goeje dag zege, een tijger achter je aan. Dat maakt je niet elke dag mee. dat geeft mij toch een ander beeld van Taman Negara, een plek de ik ook nog eens wilde bezoeken. Ik zal maar niks tegen mijn vrouw zeggen. Maar heb je dan gewoon daar ter plekke een gids ingehuurd? Dat wil ik nog wel eens van je weten.
Maar goed, jij gauw de negatieve dingen vergeten en en verder genieten in dit normaal gesproken veilige land!
Peter

janhermens

Door: janhermens • Geplaatst op

Hallo Bregje,
wat een prachtige verhalen, avontuurlijk en spannend! Maar zoals je zelf al schrijft: het is een geweldige ervaring! Knap hoor dat je zo'n jungletocht aandurft met al die tijgers, ratten en bloedzuigers. De rat heeft het helaas niet overleefd!
Nog een fijne tijd in dit prachtige land, Jan en Christien

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.