Maleisië reisblogs

Lessons in 'Letting go'

martina is er nu(tot 11 apr 2009) Gepost op 11 apr 091 reacties

Vanochtend zijn we terug gekomen van een 3 daagse jungle trip. Het was heet, slopend, maar so worth it! Het mooie van zo'n tocht is dat je helemaal terug geworpen word op jezelf.

Aan het begin van dag 1 maak je je al zorgen bij de eerste zweetdruppels, aan het einde van de dag heb je zo lopen zweten dat je shirt 3 tinten donkerder is.
Aan het begin van de dag ga je nog compleet uit je dak bij de eerste leech (bloedzuiger?) op je been, aan het eind van de dag heb je er al zeker 30 van je lijf af moeten plukken en in sommige gevallen gewoon laten zitten.
Aan het begin van de dag vervloek je jezelf nog omdat je met je domme kop tot je enkels in de modder bent gaan staan (leuk, met enkelhogeschoenen...), aan het einde van de dag let je beter op waar je je voeten neer zet (of stap je gewoon verder de blub in zonder er om te geven)
Aan het begin van de dag ben je nog bang dat je opgevreten gaat worden door een hongerige tijger, aan het einde van de dag heb je zelf ook wel door dat de dieren niet op een pad gaan lopen waar veel toeristen komen.
Aan het begin van de dag vraag je je nog af of je niet te sloom ben, aan het eind van de dag realiseer je je dat je een gids hebt meegenomen om je te begeleiden, niet om je op te jagen.
Aan het begin van de dag hoop je dat je je kleren nog schoon kunt houden, aan het einde van de dag besef je je dat het geen beauty contest is en dat iedereen een uur in de wind stinkt. ^^
Aan het begin van de dag vraag je je nog af hoe je haar zit, aan het einde van de dag wil je maar 1 ding: haar uit je gezicht (dus dan staat je pony alle kanten op).
Aan het begin van de dag word je nog afgeleid door allerlei gedachtes die door je hoofd heen lopen, aan het einde van de dag ben je nog maar gefocusd op 1 ding: hoe klim ik over die boom heen/hoe kom ik over die rivier heen/hoe ga ik niet op m'n plaat.

Het is heerlijk om zo bezig te zijn met overeind blijven staan dat alle andere dingen er niet meer toe doen, echt mind clearing (volgens mij heeft mijn moeder zoiets ook al ooit gezegd, na haar tocht naar Santiago). Overigens ben ik zeker 5 kilo lichter terug gekomen uit de jungle... al was het alleen maar van de flessen water die onderweg opgegegaan zijn ;)

In de jungle trekken betekend dus ook in de jungle slapen. De eerste nacht sliepen we in een grote donkere grot die we deelden met een groep van 6 fransen. Erg leuke mensen, spraken bijzonder goed engels. Ze hadden alleen 1 klein nadeeltje....
Stel je voor, je ligt in die grot, og een beetje te genieten van alle mooie geluiden om je heen en wachtend op slaap. Hoor je opeens enorm luid gegrom. In mijn geval zit je dan rechtop in bed...eh op je matje. Na een half uur ofzo had ik door dat het geen hongerige tijger was (als het die wel was geweest, no probelm, die fransen lagen vooraan in de grot), maar een van die fransen die lag te snurken.... Leeeeuuukkkk. En dat echoot ook zo lekker in die grot. Overigens heeft onze gids wel een Leopard Cat gezien in de grot die nacht, kwam er een ander soort katachtige snuffelen bij onze etens resten, vlogen de vleermuizen af en aan en was er een kans dat we ook bezoek van olifant4n zouden krijgen die nacht. Al met al een tocht om nooit meer te vergeten, zo bijzonder!!!

Al was ik wel heel blij dat ik daarna weer normaal kon douchen ;)

martina Positie 36485 (0 p.) Lid sinds 10-12-2008 Foto's en tips: 39 Blogs: 21 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Uitzicht over de rivier
blogfoto nr. 2
Mooi he?
blogfoto nr. 3
Kuala Tahan
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Olifanten, slagtanden en een jeep die vast zat.
0 5
Gepost op 23 september
Sri Lanka Sigirya
Rotspaleis in Sigiriya
0 0
Gepost op 23 september
Sri Lanka Sigirya
Habarana and a banana
0 3
Gepost op 17 september
Sri Lanka West Sri Lanka

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

haha Stoer! Na je verhaal gelezen te hebben heb ik ook wel zin in een lekkere frisse douche ;p
Maar jungle dus weer overleefd! :D

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.