Cameron Highlands

'483214' door wisseschout '483214' door wisseschout

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Theeplantages. Zelf..

wisseschout

De meeste mensen gaan met een georganiseerde tocht mee naar de theevelden. Maar probeer zelf je vervoer [ taxi ] te regelen en ga vroeg voor de massa er op af komt. Je hebt dan mooi licht en de theevelden voor jezelf. Laat je een flink eind omhoog brengen en loop naar de hoofdweg terug. Pak daar openbaar vervoer, of een taxi terug of ga lopen zoals wij deden en regel een lift bij een lokaal iemand. Dat lukte ook prima

'514126' door wisseschout '514126' door wisseschout

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Thee in overvloed

wisseschout

Er zijn verschillende theeplantages te bezoeken en dat hebben we ook gedaan. Je kunt het bezoek goed op je eigen houtje regelen en hoeft echt niet met een groep mee te gaan. Regel een taxi ernaartoe en loop b.v terug en ga op tijden dat de groepen niet gaan en dat is dus vroeg ! je hebt de velden dan voor jezelf.

'426163' door Ghislainedekkers '426163' door Ghislainedekkers

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Thee plantage

Ghislainedekkers

Al eerder plaatste ik een foto van de hardwerkende mannen op deze thee plantage. Deze foto is van ver af genomen en geeft goed weer hoe groot de plantage is. Als je hem vergroot zie je allemaal kleine groepjes aan het werk. Erg mooi landschap, weinig genieten maar hard werken volgens mij!

'505570' door sgtravel '505570' door sgtravel

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Cameron Bharat Tea...

sgtravel

Eerder plaatste ik een foto van de Boh thee plantage, nu één van de Bharat plantage welke op slechts 4 km van Tanah Rata ligt. Ook hier kun je prima op eigen gelegenheid door de velden lopen en ongestoord foto's maken, na afloop kun je in het theehuis (boven in de foto) het eindproduct uitproberen. Een taxi kost ongeveer 3 euro, maar het is ook prima te belopen vanuit het dorp !!

'504535' door sgtravel '504535' door sgtravel

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Wandelen in de...thee

sgtravel

Op zo'n 1300 meter hoogte zijn de Cameron Highlands een stuk aangenamer qua temperatuur dan de rest van het schiereiland, hier vind je dan ook de uitgestrekte thee plantages. Vanuit Tanah Rata zijn er verschillende plantages te bezoeken, het dichts gelegen is de Cameron Bharat tea Estate zo'n 3km ten zuiden. Hier vind je een mooie vallei waar je prima op eigen gelegenheid door de thee velden kunt wandelen, langs de weg bevind zich ook nog een theehuis met winkel. Op zo'n half uur rijden bevind zich het Boh Sungei Palas Tea Estate, schitterend gelegen in de groene heuvels die allemaal bedekt zijn met deze theeplantjes. Hier kun je ook de fabriek bezoeken en is er wederom een theehuis met winkel.(de fabriek is op maandag gesloten). De foto is genomen in de laatst genoemde plantage.

'428178' door Joycebrugman '428178' door Joycebrugman

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Tarantula

Joycebrugman

Na enige uitleg over hoe we zouden moeten regeren als we bepaalde spinnen of slangen tegen zouden komen, gingen we dan op pad door het dichtbegroeide woud. Ondanks de gids die mee was, schrok ik me toch kapot toen ik deze voor het eerst zag..

'455180' door ellentimmerhuis '455180' door ellentimmerhuis

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Theeplantage Cameron.

ellentimmerhuis

Na een lange jungletrail bergopwaarts en een lange weg naar beneden kwamen wij langs deze theevelden. De meeste mensen namen alleen de auto om even bij een uitkijkpunt naar deze theevelden te kijken, maar veel mooier was het om net als ons over de weg tussen al deze velden door te lopen, zo kon je veel langer van de mooie uitzichten genieten!

'232595' door LPtje '232595' door LPtje

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Zwart, groen en rode.

LPtje

Vogels en vlinders fotograferen met een pocketcamera is een crime voor mij. Deze zwart, groen en rode vlinder is wel aardig gelukt. Zat lekker stil in een vlindertuin in de Cameron Highlands in Maleisië.

'447612' door clarola '447612' door clarola

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Groen tapijt

clarola

Cameron Highlands is een hooglandvlakte dat ongeveer 150 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur ligt. Door de hoge ligging is het er koeler (zo'n 20/25 C) dan in de rest van Maleisie. De hooglandvlakte is vernoemd naar William Cameron,Hij ontdekte de locatie tijdens een expeditie in 1885. Vanaf dat moment groeide Cameron Highlands uit tot een populaire bestemming onder de Britse kolonisten. Door het perfecte klimaat kon men er goed thee verbouwen, en de Cameron Highlands groeide al gauw uit tot het theegebied van Maleisie.

'484750' door MKamman '484750' door MKamman

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Theeplantages in de..

MKamman

Een bezoekje aan één van de theeplantages in de Cameron Highlands is een must als je in Maleisië bent. Alleen de weg er naartoe is al schitterend met alle theestruiken die je overal ziet. Hier een leuk doorkijkje die ik op weg naar één van de tea estates tegen kwam. Doorgaans willen mensen sea view als ze op reis zijn, maar ik vind tea view ook helemaal prima! :-)

'385114' door Ganescha '385114' door Ganescha

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Prachtige...theeplant

Ganescha

Een rondreis in Maleisië bracht ons in de Cameron Highlands. Wat een prachtige omgeving tussen de enorme theeplantages. Op deze foto is een waterval te zien, die zich bevindt midden tussen de theeplantages.

'554081' door JMoerkens '554081' door JMoerkens

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Verkoeling in de...Ca

JMoerkens

De Cameron Highlands in Maleisië is de benaming voor de hooglanden die gekenmerkt worden door de betoverend mooie theeplantages. Één van de allermooiste is de plantage van BOH Tea, die zich uitstrekt over vele hectares. Bij het informatiecentrum kun je meer leren over het proces van thee, en kun je uiteraard ook thee proeven (BOH Tea). De plantages zijn niet de enige reden om naar de Highlands te gaan. De temperatuur ligt hier aanzienlijk lager (al snel zo'n 10 graden verschil met bijvoorbeeld eilanden Langkawi en Penang, of hoofdstad Kuala Lumpur). Het is heerlijk om even in een graad of 20-25 te wandelen, tussen de vele fruitboerderijen en theevelden.

'508615' door sgtravel '508615' door sgtravel

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Onderhoud in de...pla

sgtravel

Uitzicht op een gedeelte van de Bharat thee plantage, welke op slechts 4 km van Tanah Rata ligt. Deze dag werd er geen thee geplukt, maar waren de medewerkers druk bezig met het onderhoud van de plantage. Iets wat net zo belangrijk is als het plukken zelf, ondanks de hoogte is het nog steeds een tropisch klimaat. Hierdoor groeit het onkruid als kool en als daar niets tegen gedaan word, zouden de thee struiken al snel overwoekerd zijn.

'443278' door wisseschout '443278' door wisseschout

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Theeplantage

wisseschout

2x hebben we de theeplantage's bezocht. een keer met een gids en de volgende dag hebben we ons met een taxi in het Mossey forrest af laten zetten en zijn door het bos en de theeplantages terug gewandeld. Heel vroeg zodat er nog niemand was

'428842' door Joycebrugman '428842' door Joycebrugman

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Vlinder in kleurrijk.

Joycebrugman

Vlinders in alle soorten en maten vind je er; op de Cameron Highlands in Maleisië. In alle kleuren die je je kan bedenken, en variërend in grootte van zo'n 1 cm tot wel circa 20 cm als de vleugels uitgespreid zijn.

'206629' door sofieopdebeeck '206629' door sofieopdebeeck

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Trieste blik

sofieopdebeeck

Dit kindje behoort tot de Orang Asli, de oorspronkelijke bevolking van Maleisië. Ik bezocht het dorpje tijdens een trektocht in de Cameron Highlands. Ik zou ook iedereen willen bedanken voor de leuke reacties op mijn titel als reisreporter van de week.

'403237' door jorntgerritsen '403237' door jorntgerritsen

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Orang Asli

jorntgerritsen

De naam Orang Asli betekent eigenlijk 'oorspronkelijke bewoners' en ze zijn de oudste bewoners van Maleisië. Meestal verstaat men onder Orang Asli iemand die niet tot de drie hoofdgroepen (Maleis, Chinees, Indiër) behoort. De Orang Asli is onder te verdelen in drie groepen: Senoi, Orang Malayu Asli en Negrito. Deze zeer vriendelijke meneer behoort tot de Senoi, hij verwelkomde ons door te spelen op zijn neusfluit. Wat bijzonder, nog nooit gezien! Toen hij vroeg of we ook een stukje wilde spelen moesten we toch vriendelijk bedanken :) De Senoi leven voor het merendeel in en rond de Cameron Highlands. Zij zien er nog het meeste uit als de huidige Maleisiërs. Ze komen oorspronkelijk uit Cambodja, Vietnam en Noord Thailand en zijn waarschijnlijk zo'n 6000 tot 8000 jaar geleden naar Maleisië gekomen. Over het algemeen blijven de Senoi op een plek wonen tot er iets ergs gebeurd (ziekte of overlijden). Ze geloven dat de geesten op die plek achterblijven en hun lastig zullen vallen, dus ze verlaten snel het dorp en bouwen ergens anders een nieuwe. De omstandigheden waarin ze leven zijn primitief, geen elektriciteit en er is weinig (of geen) kraanwater.

'447164' door Soraya '447164' door Soraya

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Thee, thee, thee!

Soraya

Wat was het hier koel, rustig en mooi in vergelijking met Kuala Lumpur. Deze theeplantages waren in bezit van een Brits theemerk, al ben ik de naam alweer vergeten. Het is een toeristisch gebied, maar gelukkig kun je de hordes ook ontlopen. In Cameron Highlands vind je meer dan alleen theeplantages. Ook aardbeien zijn hier favoriet. Omdat de zomers hier op de Nederlandse zomers lijken groeien de Hollandse (!) aardbeien hier goed. Ze worden speciaal overgevlogen. Al moet ik zeggen, niks overtreft échte Hollandse aardbeien ;)

'510679' door wisseschout '510679' door wisseschout

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Thee plantages...bezo

wisseschout

Het was nog even een heel uitzoeken om hier te komen. We hebben onze fietsen in Guang Musang laten staan en zijn na het bespreken van Gerards Place guesthouse met een taxi naar de Camerons gereden. Wat een luxe om na al die maanden fietsen je te laten rijden.

'331275' door LPtje '331275' door LPtje

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Cameron Highlands

LPtje

Prachtig is het uitzicht over de, tot de horizon strekkende, theeplantages van de Cameron Highlands in het noorden van Maleisië. Ik was door de vele kleuren groen ernstig onder de indruk. Daarna nog even naar de thee verwerkingsfabriek van BOH-thee geweest. Erg leuk om het verwerkingsproces van dichtbij te zien. Deze foto is genomen met digimax pocket-camera.

'445474' door nita92 '445474' door nita92

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Onder moeders vleugel

nita92

Een gescande foto van een moeder en haar 2 kindjes van een reis welke we lang geleden gemaakt hebben in Maleisie. Aan de oostelijke valleien van de Cameron Highlands zijn er nog authentieke dorpjes te vinden van de Orang Asli bewoners. Ook wel de eerste bewoners genoemd. Meestal leven ze in kleine stammen in de jungle en jagen nog met met blaaspijpen op vogels en kleine aapjes. Veel van hen werken op de theeplantages en ook zijn er toch veel naar de stad gemigreerd. Het dorpje in de jungle bestond uit een kleine tiental huisjes gemaakt van bladeren en hout.

'382314' door PaulHoo '382314' door PaulHoo

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Glooiiend groen

PaulHoo

Ik ben geen theefanaat (doe mij maar koffie) maar het rondlopen op de theevelden met een bezoekje aan de theefabriek is best leuk om te doen. Hoeveel blaadjes zou ik op de foto hebben?

'313913' door Didy '313913' door Didy

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Waterweg van waterval

Didy

De Lata Iskander watervallen kom je onderweg tegen van de Cameron Highlands naar Tapah. Het is een ideale picnic plaats en een favoriete stopplaats. In de jungle bij deze watervallen is een diversiteit van flora en fauna.

'454883' door ellentimmerhuis '454883' door ellentimmerhuis

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Lord of the Rings...l

ellentimmerhuis

Tijdens onze jungletrack in Cameron Highland waanden we ons in een mysterieus bos wat ons echt deed denken aan de Lord of the Rings-films, we misten alleen nog een spannend muziekje ter plekke. Voor de mensen die dit ook eens zouden willen zien: Ga voor jungle track nummer 1, deze is 3 kilometer lang en wij hebben er ongeveer een uur en drie kwartier over gedaan om boven te komen. (we hebben een normaal tempo aan gehouden) Als je geluk hebt en het niet mistig is wordt je inspanning beloond met een heel mooi uitzicht vanaf de uitkijktoren die bovenop de berg staat!