Cameron Highlands beste reistijd

Het weer in de Cameron Highlands

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de Cameron Highlands te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in de Cameron Highlands? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Cameron Highlands

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weerDe gemiddelde temperatuur en neerslag in West-Maleisië:De beste reistijd voor de Cameron Highlands is van juni t/m augustus. Een bui in de Cameron Highlands duurt meestal niet langer dan twee uur, maar dan heb je ook een flinke stortregen achter de kiezen. Hoewel er geen echt droge tijd is, loopt het meest natte seizoen in het oosten van november t/m februari en in het westen van september t/m december.


Reisadvies
Voor Cameron Highlands geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
13 mei Vesak Dag, 31 augustus Diwali, 31 augustus Nationale Dag.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Cameron Highlands

Beste foto's & tips van Cameron Highlands

'483214' door wisseschout '483214' door wisseschout

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Theeplantages. Zelf..

wisseschout

De meeste mensen gaan met een georganiseerde tocht mee naar de theevelden. Maar probeer zelf je vervoer [ taxi ] te regelen en ga vroeg voor de massa er op af komt. Je hebt dan mooi licht en de theevelden voor jezelf. Laat je een flink eind omhoog brengen en loop naar de hoofdweg terug. Pak daar openbaar vervoer, of een taxi terug of ga lopen zoals wij deden en regel een lift bij een lokaal iemand. Dat lukte ook prima

'514126' door wisseschout '514126' door wisseschout

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Thee in overvloed

wisseschout

Er zijn verschillende theeplantages te bezoeken en dat hebben we ook gedaan. Je kunt het bezoek goed op je eigen houtje regelen en hoeft echt niet met een groep mee te gaan. Regel een taxi ernaartoe en loop b.v terug en ga op tijden dat de groepen niet gaan en dat is dus vroeg ! je hebt de velden dan voor jezelf.

'426163' door Ghislainedekkers '426163' door Ghislainedekkers

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Thee plantage

Ghislainedekkers

Al eerder plaatste ik een foto van de hardwerkende mannen op deze thee plantage. Deze foto is van ver af genomen en geeft goed weer hoe groot de plantage is. Als je hem vergroot zie je allemaal kleine groepjes aan het werk. Erg mooi landschap, weinig genieten maar hard werken volgens mij!

Laat kaart zien