Cameron Highlands

Het grootste gedeelte van de Cameron Highlands zijn begroeid met thee- en groentenplantages. Je kunt deze theeplantages bezoeken en zien hoe het productieproces in zijn werk gaat. Ook kun je zelf op ontdekkingstocht gaan door het bos- en berglandschap. De Cameron Highlands liggen op 150 kilometer ten noorden van hoofdstad Kuala Lumpur.

Informatie over Cameron Highlands

Beste foto's & tips van Cameron Highlands

'483214' door wisseschout '483214' door wisseschout

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Theeplantages. Zelf..

wisseschout

De meeste mensen gaan met een georganiseerde tocht mee naar de theevelden. Maar probeer zelf je vervoer [ taxi ] te regelen en ga vroeg voor de massa er op af komt. Je hebt dan mooi licht en de theevelden voor jezelf. Laat je een flink eind omhoog brengen en loop naar de hoofdweg terug. Pak daar openbaar vervoer, of een taxi terug of ga lopen zoals wij deden en regel een lift bij een lokaal iemand. Dat lukte ook prima

'514126' door wisseschout '514126' door wisseschout

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Thee in overvloed

wisseschout

Er zijn verschillende theeplantages te bezoeken en dat hebben we ook gedaan. Je kunt het bezoek goed op je eigen houtje regelen en hoeft echt niet met een groep mee te gaan. Regel een taxi ernaartoe en loop b.v terug en ga op tijden dat de groepen niet gaan en dat is dus vroeg ! je hebt de velden dan voor jezelf.

'426163' door Ghislainedekkers '426163' door Ghislainedekkers

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Thee plantage

Ghislainedekkers

Al eerder plaatste ik een foto van de hardwerkende mannen op deze thee plantage. Deze foto is van ver af genomen en geeft goed weer hoe groot de plantage is. Als je hem vergroot zie je allemaal kleine groepjes aan het werk. Erg mooi landschap, weinig genieten maar hard werken volgens mij!

Laat kaart zien