Maleisië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Maleisië image

1 maand backpacken in Maleisië: Kudat

Maleisië
Azië
Eaglezmr2

1 maand backpacken in Maleisië: Kudat

We vliegen van Sandakan naar Kudat, een klein 20 persoonsvliegtuigje staat klaar. Je kunt zo de cockpit kijken en volgen wat er op de radar verschijnt aan slecht weer. We vliegen niet al te hoog en kunnen mooi van het uitzicht genieten. Na 45 minuten en een iets onstuimige landing staan we alweer op de grond.

We arriveren bij 9 huts on a hill. Schitterende locatie. 9 hutjes op een rij, yoga platform, chill plek met hangmatten. Je kunt er fietsen pakken en ik kan mijn crossfit weer oppakken in the open air gym. Honden, eekhoorns, apen, ganzen, hanen en Bob de kalkoen lopen los over het terrein. Gezellige boel hier. 

Er is nog 1 meid uit Duitsland te gast voor de yoga retreat en 2 mensen uit Amerika die hier voor een maand werken. Zij geeft yoga les en hij doet klusjes in en rondom de lodge. Samen geven ze op zaterdag Engelse les aan kinderen uit de omgeving. 

Met z'n 5-en zijn we een paar keer met de auto op pad geweest op zoek naar leuke strandjes en snorkel plekken. Het is hier zo relaxt. Het strand hebben we voor onszelf. Het is totaal niet toeristisch. Ook rijden we naar de tip of Borneo. Mooie plek op 't noordelijkste puntje van Borneo om de zonsondergang te zien. 

Bij de logde zit 1 restaurant en voor de rest is er in de omgeving niks. Gelukkig is het eten heerlijk en de bediening erg goed. Ze komen elke dag op de motor naar de zaak. Ik kreeg het idee om de motor te huren van de kok. Hij vond dit prima. Even een rondje om te laten zien dat ik kan motorrijden en sleutels werden overhandigd, samen met een motorrijbewijs van iemand anders die ik kan laten zien als we aangehouden worden (euh?) maar politie kennen ze in deze omgeving volgens mij überhaupt niet.

We rijden naar het centrum van Kudat en we belanden bij een longhouse. Bijzonder om te zien. De mensen wonen er inmiddels niet meer maar stellen 't open voor toeristen. Het jongetje verteld ons er alles over en je kan hier zelfs slapen als je wilt, wel op een houten vloer. De motorrit was prachtig, 't links rijden snel onder de knie. Dit gaan we vaker doen!

Ook probeert Lotte in de ochtends een yoga les om 5.30h. Beetje moe begin ik aan de les, ik probeer me te concentreren maar ben al snel afgeleid door de dieren om me heen en de zonsopgang. Toch was t leuk een keer mee te maken op deze prachtige plek. In de ochtend nemen we nog een duik in de zee en vertrekken daarna naar onze volgende bestemming…. De Filipijnen!!

Foto's

Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2