Maleisië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Maleisië image

'Explore, dream, discover Malaysia'

Maleisië
Azië
MariekeH

'Explore, dream, discover Malaysia'

Hectiek, natuur, wildlife, jungle, paradijselijke stranden, aardbeien, theeplantages, expeditie Robinson, wereldstad. Dat is waarom Maleisië op de bucketlist staat! Het is een veelzijdig land en de manier van reizen is eenvoudig en relaxt, vinden wij! Middels deze blog nemen we jou mee op reis door dit fantastische land. Voor tips van echter reisreporters verwijzen wij je naar www.columbusmagazine.nl. Voor de beste reistijd in verschillende gebieden verwijzen wij je naar www.azie-expert.nl. Meer informatie over inentingen vind je op de website www.ggd.nl.

Vanuit Singapore kun je ’s morgens vroeg met de bus naar Maleisië. Zodra je Singapore verlaat moet je met je paspoort de roltrap op om door de douane te gaan, vervolgens rijd je een stukje en moet je met paspoort en bagage de roltrap op om door de douane Maleisië in te gaan. De ene keer met bagage, de andere keer zonder tas. Je moet het meegemaakt hebben! Natuurlijk kun je ook het vliegtuig pakken naar de wereldstad Kuala Lumpur (www.cheaptickets.nl) en daar de beroemde Twintowers bekijken! Lekker bijkomen van je reis in een hotel met zwembad op het dakterras (www.booking.com).

TIOMAN ISLAND
Vanuit Mersing kun je de ferry pakken naar Tioman Island. Online kun je hier tickets voor boeken (www.govisittioman.com). Verblijf in een 'back to the basic' accommodatie op ‘ABC’. Haal je duikbrevet en geniet van de jungle. Wandel naar Monkey bay, wat absoluut een ongerepte expeditie Robinson baai is. Geniet van de zon en de fantastische blauwe zee! De onderwaterwereld mag wat ons betreft tot een van de zeven wereldwonderen behoren. We hebben zelfs minihaaien gezien! Alle eettentjes werden uitgeprobeerd en we werden al gauw herkend door de lokale bevolking. Wij bleven mooi ruim twee weken op dit eiland, het beviel zo goed! We hadden toch geen terugtickets meer en dan kun je lekker alles doen wat je wilt! Kajakken op zee, nog meer snorkelen, naar verlaten stukken strand, lekkere gerechten uitproberen! We hebben vanuit Mukut een wandeling door de jungle naar watervallen gemaakt. We zijn op het eiland helaas aangevallen door sandflies en daarom kregen we van de guesthouse eigenaar een wit goedje om op onze benen te smeren. Erg leuk om uit te proberen, het leek wel cement! Neem dus ook een smeerseltje mee van thuis!

TAMAN NEGARA
Na het wachten op een flinke regenbui en een taxichauffeur die na het ‘vrijdaggebed’ zou arriveren, reden we met een Nederlands stel naar Kuantan. Omdat zij een reisgids mee hadden en wij niet, konden we gauw nog even wat tips uitwisselen over hoe het beste naar Taman Negara te gaan. Wij gingen natuurlijk met de boot door de jungle naar dit National Park. Het avontuur lonkt! Omdat onze touringcar de rit moest afbreken wegens een ongeluk, pakten we de backpack en gingen niet wachten op vervangend vervoer, maar vonden in een impulsieve bui direct een lift naar de rivier, vanwaar we met een longtailboot naar Taman Negara gingen. Echt een hele bijzondere plek midden in het hart van de jungle, zeker een aanrader! We deden een canopywalk over hangbruggen en zagen prachtige dieren: vlinders, slangen, spinnen, varanen en apen. Wat een belevenis! Zelfs een crew van National Geographic was hier om een opname te maken over vissen.

PERHENTIAN ISLAND
Weer zo'n mooi stukje paradijs op aarde. Blauwe zee, witte stranden, toeristen, duikscholen, eettentjes, mangomilkshakes, helder water! Het is onder water beter toeven als daarboven, dus we hebben veel fundives gemaakt! De eerste keer doken we bij T3, een rotsengroep in de zee en de dag erna doken we in een wrak. Gaaf is dat, je voelt je net zo'n onderzoeker van National Geographic. Finding Nemo heeft echt een hele grote familie en we zagen grote/kleine/opgeblazen lampion-achtige vissen/gekleurde vissen/zeeprikkelachtige zeesterren/zeespinnen. Na het invullen van ons duiklogboek lagen we te relaxen aan zee en 's avonds probeerden we steeds een ander eettentje. 's Avonds draaide er een film en de avonden eindigden meestal met een loungesessie aan het strand met fakkels, waarna de beentjes van de vloer gingen om te dansen in het zand. Dagelijks zagen we bliksemflitsen boven de eilanden die duidden op onweer: wat een belevenis!

PENANG ISLAND
Het is super om Penang te hebben gezien, alleen zijn we er wel achter dat we meer van de natuur houden dan van alle hectiek hier. In Penang komen culturen bij elkaar en ontmoet je mensen van allerlei religies. We zijn per bus naar Penang Hill gegaan om verschillende views over de stad te bekijken en hebben de beachside van Penang bezocht om het strand te keuren. Lekker spontaan opspringend van onze handdoeken besloten we te parasailen achter een boot, echt gaaf!

CAMERON HIGHLANDS
Geniet na alle tropische elementen van een coole temperatuur van rond de twintig graden! De Cameron Highlands staan bekend om de theeplantages, de rozenfarm, strawberryfarm, honeybeefarm, cactusfarm en butterflyfarm, dus we hebben een tour geboekt om deze natuurlijke lekkernijen te zien groeien en producten te proeven uiteraard. De strawberrymilkshake is meer dan goedgekeurd. Het maakt bijzonder zo ver van huis en het was opnieuw geweldig om deze keer het theeproces van a tot z te bekijken. We zagen theestruiken die al 83 jaar oud waren. In de Highlands wordt trouwens alleen zwarte thee gemaakt. Kijk op de app of website van Tripadvisor voor informatie voor informatie over meerdaagse trips in dit gebied.

BORNEO
Voor tips over Maleisisch Borneo (Sarawak en Sabah) om oog in oog te kunnen staan met orang oetans, ruige riviertochten, vriendelijke locals en duiktrips, verwijs ik je graag naar een eerder geschreven blog op mijn reisreporterpagina!

Foto's

Ontdek het hart van de jungle: Borneo
Ontdek het hart van de jungle: Borneo
MariekeH
Spot rifhaaien bij Monkey Bay
Spot rifhaaien bij Monkey Bay
MariekeH
Ga op avontuur in Taman Negara
Ga op avontuur in Taman Negara
MariekeH
Kijk je ogen uit in bruisend Kuala Lumpur
Kijk je ogen uit in bruisend Kuala Lumpur
MariekeH