Maleisië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Maleisië image

Samengestelde reis Maleisië (vervolg KL)

Maleisië
Azië
MDeM

Samengestelde reis Maleisië (vervolg KL)

Nadat we druk KL achter ons hebben gelaten is de route van het Ritz vanuit KL naar Marina Island niet heel bijzonder. De chauffeur lijkt haast te hebben, dit terwijl we tijd voldoende hebben ;-)
We komen aan in de haven, we worden hier opgewacht en krijgen een heerlijk koel drankje. Onze bagage is inmiddels gecontroleerd op blikjes en eten....dit mag absoluut niet mee naar het eiland(je). Onze speedboot gaat vertrekken, de bagage is al aan boord en met een snelle vaart van 10 min komen we aan bij Pangor Laut. Ge-wel-dig!!! Prachtige accommodatie, het welkom is warm en hartelijk. Onze villa ligt enorm mooi, we hebben uitzicht op Royal Bay, "land" en zwembad. Hier kunnen we zeker vijf dagen uitrusten. We genieten hier over het algemeen van de lieve mensen, het heerlijke eten, de zee, de rust maar zeker ook van de apen, neushoornvogels, leguanen en ander wild. Dit privé eiland, het is eigendom van de accommodatie, is exclusief en dus prijzig maar iedere euro waard. Op dag vijf gaan we weer richting vaste land, we gaan richting Cameron Highlands. We verblijven hier in Cameron Highlands Resort. Het ligt midden in de glooiende heuvels en weelderig groen. Deze dagen wandelen we veel door het prachtige natuurgebied. We brengen een bezoek aan de BOH, een theeplantage. Heel even missen we een afslag tijdens onze wandeling door het natuurgebied, we komen midden op boeren akker uit, de boer lacht en doordat we elkaar niet verstaan vertellen onze glimlachende gezichten veel.
Hier moeten we uiteraard een high tea doen, wat een heerlijke zoete weelde. Vanuit CH gaan we richting Malacca, een transfer van zes uur. De weg naar beneden is prachtig, 600 bochten maken bij iedere bocht het uitzicht spectaculair. De chauffeur geeft veel boeiende informatie. We stoppen bij een mandenmakerij, hier worden de manden letterlijk met handen en voeten gemaakt. De rubberbomen in de rubberplantage zijn ook bijzonder te noemen, hier komen dus onze fietsbanden vandaan ;-). Eenmaal in Malacca verblijven we in The Majestic. Prachtig en totaal weer anders. Malacca kent veel verschillende invloeden van ouds her, zelfs Nederlandse. Uiteraard doen we o.a. "ons"gemeente huis aan. Zeer cultureel gericht, we vermaken ons dan ook enorm hier. Helaas kan ik,doordat we maar 1000woorden kunnen schrijven, niet alles benoemen, maar wat een prachtige eigen stad. We gaan vanuit hier weer richting KL, vanaf daar vliegen we naar Langkawi.
Nadat we geland zijn staat er een auto klaar welke ons naar The Datai brengt, wat ons daar overkomt is niet te omschrijven. Wat een ongelooflijke luxe....we dromen....nee toch niet!! Hier verblijven we in een suite villa welke zo enorm groot is dat we bijna verdwalen, hier vermaken we ons de komende vijf dagen zeker. Wat we hier dan ook doen is UITRUSTEN, met hoofdletters ;-). Een heerlijk verblijf! Maar ook nu is er een tijd van komen en gaan, dat laatste komt sneller dan gehoopt. We kijken terug op een reis met veel gezichten welke allemaal enorm prettig zijn geweest.

Foto's

ed23f.jpg
ed23f.jpg
MDeM
69349.jpg
69349.jpg
MDeM
25f7d.jpg
25f7d.jpg
MDeM