Noord Laos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nagi of the Mekong

Noord Laos,
Laos


Als je met de boot de Mekong af wil reizen van de grens van Thailand naar Luang Prabang, kun je dit natuurlijk met de openbare boot doen. Dit kost ca. 20 dollar, maar dan zit je wel met 100 man opgepropt op een boot en kan het voorkomen dat in Pak Beng alle accommodaties vol zitten (dit was het geval toen wij er waren, enkele reizigers hebben de nacht in de buitenlucht onder een afdakje doorgebracht).

Een wat comformtabeler alternatief is de Nagi of the Mekong cruise. Wij hadden hier verschillende verhalen over gelezen, of deze boot wel echt zou bestaan, dus we hadden geen hoge verwachtingen. We reserveerden via e-mail en wachten in spanning af.

Maar: we werden netjes opgehaald bij onze accommodatie (en betaalden pas toen we aan boord waren). Met slechts 13 personen zaten we op de boot, met lekkere houten hangstoelen en zachte oude busbankjes. De lunch werd geserveerd aan boord, we stopten bij verschillende dorpjes en de accommodatie in Pak Beng was geregeld. De kosten zijn weliswaar een stuk hoger, ca. 100 euro, maar dat was het meer dan waard! We hadden een erg relaxede, mooie trip over de Mekong en kwamen uitgerust en vol goede moed aan in het prachtige Luang Prabang!

[url="http://www.nagiofmekong.com" target="_blank"]www.nagiofmekong.com[/url]