Noord Laos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Laos image

naar Nong Kiau en Luang Prabang (nu met foto's)

Noord Laos
Laos
Elstijssen

naar Nong Kiau en Luang Prabang (nu met foto's)

Sabai dee allemaal! Dat Spaans meisje is er denk ik niet vrolijker op geworden. In het ziekenhuis bleek dat haar duim inderdaad gebroken was. Haar voortanden in haar bovenkaak die los zaten, hebben ze getrokken. Ik moet er niet aan denken! Het is uiteindelijk wel weer te herstellen met implantaten of zo, maar je loopt eerst toch een eeuwigheid zo rond. Hetl lijkt me afschuwelijk als je (waarschijnlijk onnodig) je eigen tanden moet missen. Als het in een land met betere medische zorg was gebeurd, hadden ze de tanden vast wel weten te redden.
's Avonds bij het eten in The Boat Landing Guesthouse raakten we aan de praat met een Nederlander die al 6 jaar, jaarlijks in Luang Namtha en omgeving komt. Hij was museumfotograaf en is nu gepensioneerd. Hij documenteert met foto's de ontwikkelingen in de verschillende dorpen. Zo kunnen later de verschillende bevolkingsgroepen zien hoe het eens was. Echt fantastisch! Zoek later vandaag zijn webadres wel even op en vermeld die dan bij de tips. Ben zowiezo ook nog van plan om wat foto's bij de eerdere blogs te plaatsen.
Het is toch wel heel leuk om op deze manier contact met jullie te houden. Het is, naast het schrijven van een verslag (waarmee ik hopeloos achter loop) een leuke manier om de ervaringen te verwerken.
De route van Luang Namtha naar Nong Khio is schitterend! Veel afwisselender dan de weg van Thailand naar Luang Namtha. Die weg is wel vééél beter, maar deze vind ik echt veel mooier en leuker. Je ziet onderweg meer van het dagelijks leven. Veel leuke dorpjes en er is gewoon meer leven.
Onze Nong Kiau River bungalow was helemaal prima! Een prachtig uitzicht op de rivier en heerlijk eten. Jammer dat we er pas tegen het donker aankwamen. De boottocht over de Ou hadden we niet willen missen. Er was veel meer leven langs de rivier dan bij de Mekong. Je kon ook alles beter zien, omdat de rivier smaller is. We hebben onderweg bij een aantal dorpjes aangelegd en bij de Pak Ou grotten. Dit jaar zijn de grotten, door de grote regenval, helemaal ondergelopen. Daar was nu niets meer van te zien. Zeker ben ik daar niet van, want ik ben er niet eerder geweest. Ik ga nu lunchen en blog straks wel verder. Doeiiiii Els

Foto's

873ce.jpg
873ce.jpg
Elstijssen
22076.jpg
22076.jpg
Elstijssen
9b71f.jpg
9b71f.jpg
Elstijssen