Noord Laos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Laos image

Naar de grens met noord Vietnam deel 3

Noord Laos
Laos
Jeannette

Naar de grens met noord Vietnam deel 3

Ook in het dorp was het bericht doorgedrongen dat die toeristen de grens niet kunnen bereiken. In het hotel worden we benaderd door een vriendelijke man die ons wel met 3 brommers naar de grens wil laten brengen, 1 voor mijn ega, 1 voor mij en 1 voor de bagage. We vragen ons af hoe dit moet, als een fourwheeldrive deze weg niet kan rijden hoe kan het dan wel met een brommer?? We kunnen het niet helder krijgen want ook deze man spreekt geen Engels. We vonden het wel hilarisch en we gaan eerst maar slapen en zien morgen wel verder.
Dan komt er voor het slapen gaan een telefoontje van onze Vietnamese gids: "at 10 o clock i will be at your hotel".
We will see.
We gaan ontbijten in een klein tentje en eten pancake als ontbijt en heerlijk Lao koffie, lekker zoet en sterk.
Om klokslag 10 uur komt onze Vietnamese gids Tsung in keurige kleding met hier en daar wat moddervlekken aangelopen. Hij vertelt een afgrijselijke rit achter de rug te hebben met een en al hobbels en bobbels, wegversperringen en rivieren die doorkruist moeten worden, ongeveer 50 kilometer lang en hij had er 4 uur over gedaan. Hij had bij de grens een truck met chauffeur gecharterd voor 100 dollar en de auto met chauffeur die wij geboekt hebben wacht bij de grens op ons.
Wat een service en geweldige kennismaking met Vietnam a la carte!
We vertrekken en lopen door het dorpje naar het veerpondje die ons naar de weg richting Vietnam brengt. In het dorp horen we geroep: er komt een jong Amerikaans stel aangerend: "gaan jullie naar Vietnam? Mogen we met jullie mee want we kunnen hier niet weg komen" Of course, in "onze" truck passen nog wel wat extra rugzakken en 2 magere Amerikanen, genaamd Jeff en Nicky.
wordt vervolgd...

Foto's

e65cc.jpg
e65cc.jpg
Jeannette
d0e7d.jpg
d0e7d.jpg
Jeannette
c3cb4.jpg
c3cb4.jpg
Jeannette