Luang Prabang

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Luang Prabang image

Luang Prabang - extra dag in de stad

Luang Prabang
Laos
Ronderegt

Luang Prabang - extra dag in de stad

Vrijdag 07 maart 2014:
We zijn in afwachting om plannen te realiseren, alles hangt af van een bevestiging, om 10.30 uur is deze er nog niet en dus blijven we vandaag nog in Luang Prabang, wijzigen de plannen niet dan vertrekken we morgen naar Phonsavan met de bus.
Overdag gaan we voor de beweging en bezoeken de Wat Tham Phu Si liggend op een heuvel met zicht over de stad en regio (toegang is 20.000 Kip p.p.). Het is verrrassend hoeveel meer het terrein van een Wat (tempel) te bieden heeft, ook deze keer weer. Vervolgens drinken we koffie en checken de mail......jippie.....een bevestiging is daar, onze trip morgen gaat niet naar Phonsavan maar naar het Elephant Conservation Center in Sayaboury, gelegen ten zuid-westen van Luang Prabang.
Crepe gegeten (die franse invloeden, he) en even terug naar de kamer.
's Avonds bezoeken we een voorstelling van het Luang Prabang theatergezelschap in het Royal Ballet Theatre gelegen op het terrein van het Koninklijk Museum, we krijgen een uur locale cultuur voorgeschoteld met dans en prachtige maskers en kleding onder de klanken van live laotiaanse muziek. Er zijn 3 type zitplaatsen, kosten respectievelijk 100.000, 120.000 en 150.000 Kip p.p., we hebben genoten ondanks dat het verhaal niet heel duidelijk was ondanks de engelse vertaling die je kunt krijgen.
We sluiten de avond af met een nasi "straatmaaltijd" en als laatste nog een donker Lao biertje geprobeerd, ook aan te bevelen voor de bierliefhebber.

Foto's

8dc2c.jpg
8dc2c.jpg
Ronderegt
551a8.jpg
551a8.jpg
Ronderegt
4a814.jpg
4a814.jpg
Ronderegt