Luang Prabang

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Luang Prabang image

1 dag als olifantentrainer

Luang Prabang
Laos
Montsemario

1 dag als olifantentrainer

Voor onze laatste dag in Luang Prabang hadden we, in Nederland al, een bezoek aan de elephant village geregeld. Mario's verjaardagscadeau voor Montse. Dit hield in dat we een dag lang in een olifantenresort mochten doorbrengen, maar vooral van dichtbij ervanren hoe ze in deze resorts olifanten beter verzorgen dan hun voormalige eigenaren.
Samen met 6 andere 'falangs' kregen we les in de rol van olifanten in de geschiedenis van Laos, hun dreiging en het verlangen van deze gemeenschap om dit prachtig dier een beter leven te gunnen. Laos stond vroeger bekend als het land van 'een miljoen olifanten'. Niet dat het ooit er echt zo veel zijn geweest, maar het waren het er vroeger veel meer dan de huidige 460.
Maar goed. Na de les kwam het echt leuke gedeelte. We leerden hoe we op ze moesten klimmen, wat we moesten zeggen om ze te laten stoppen, vooruitgaan en links en rechts afslaan. Gelukkig ging altijd een trainer mee achterop die ons hielp in geval van nood (meestal deed'ie alles).
We mochten ze ook voeden. Hiervoor kochten we drie trossen bananen. Montse dacht, ik ga mooi op de foto en geef 'm telkens een banaantje uit de tros. Nou, niet dus. Zo veel geduld had Maek Smaegh (of zoiets) niet. Die rukte meteen de hele tros uit Montse's armen. :) Ook zijn we een stukje de jungle ingelopen om op " kraambezoek" te gaan bij een olifant die net een super schattig olifantje had gekregen, erg schattig! Na de lunch mochten we met de olifanten baden in de rivier en ze wassen, een fantastische ervaring! Zeker Mario's olifant was erg speels en gooide (iedere keer dat de trainer 'Beer Lao' of 'shower' naar de olifant riep) met zijn slurf water naar achteren, een geweldig plaatje. In de middag zijn we naar de prachtige Tad Sae watervallen gegaan. Het zijn geen hoge, maar juist lage en brede watervallen. Wat de plek magisch maakte. Zoek het op in google!
Al met al was dit een werkelijk fantastische ervaring en een mooie afsluiting van ons verblijf in Luang Prabang.

Foto's

3e1ec.jpg
3e1ec.jpg
Montsemario
cc44a.jpg
cc44a.jpg
Montsemario
0cad0.jpg
0cad0.jpg
Montsemario