Luang Prabang

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Luang Prabang image

Luang Prabang

Luang Prabang
Laos
Kellen

LAOS!!!!!!!!!!!!!!

LAOS!!!!!!!!!!!!!!

Eindelijk na 3,5 dag reizen (met zo'n beetje alle vervoermiddelen) zijn we in Laos!!!!!!!! We zijn neergestreken in Luang Prabang.

Even een korte samenvatting van de afgelopen dagen.

Treinreis (16 uur tussen Bangkok - Chiang Mai):
Ooit geslapen in een nachttrein in een bedje van 1.60 meter? Nee?? we kunnen jullie vertellen het slaapt niet geweldig! Ook de 1e kakkerlak was al in Karin's bed gesignaleerd (horen jullie haar al gillen?). Wat wel geweldig was, was het wakker woden de volgende dag. Welcome to " het Hof van Eden". Alles is groen, hoge bomen, mooie bloemen en dartelende vlinders. Je hebt het gevoel in de middle of nowhere te zitten. Net alsof er dwars door de jungle een spoorweg is getrokken. De tijd staat hire stil in de kleine dorpjes, buffels grazen of liggen in de moder, groene rijstvelden en kleine huistempeltjes.
*zucht Thailand op zijn mooist*

Mexicaanse Griep:
Overal heerst het, maar hier wordt je met veiligheidsmaatregelen geconfronteerd. Bij binnenkomst in Thailand, krijgt Karin een smsje dat als we meer over H1N1 willen weten, we een website moeten bezoeken.....
Bij stations overal alchoholzeep om je handen mee te wassen. En de Aziaten zelf lopen met mondkapjes. Of dat voor de smog/uitlaaggassen of H1N1 (of allebei) is, is ons onduidelijk. Maar toppunt is wel The Health Check op Bangkok-Airport, deze was nog vrijwillig. Alleen op de grens Thailand - Laos niet.....we werden gechecked of we koots hadden.....Gelukkig waren we allebei goedgekeurd.
Oja de trucks tussen Thailand en Laos worden "ontsmet"......maar wel met een franse slag.

Houten kont:
Na 2 volle dagen hebben we een houten kont van het zitten op een boot. Om vanuit Thailand naar Laos (Luang Prabang) te komen is de meest makkelijke mogelijkheid met de boot, alleen is dat wel totaal 12/13 uur varen. Gisteren hadden we nog een soft-sitter (een oude autostoel, gemonteerd op de boot), echter vandaag waren er alleen maar houten bankjes! Gelukkig maakte de natuur veel goed onderweg.
Wel onderweg last gehad van zuipende Engelsen op de boot, maar die waren vandaag aardig stil....kater????

Nou we gaan nu even lekker relaxen, bij komen van 3,5 dagen en eindelijk een "normaal" hotel. Hebben de afgelopen 2 nachten in guesthouse van € 4,40 per nacht geslapen, kost niets maar ja comfort heb je ook niet.
Nu dus even chill, lekker douchen, eten, slapen en vooral genieten van al het mooi's in Luang Prabang