Wadi Rum

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Burdah Bridge

Wadi Rum,
Jordanië


Het prachtige Jordanië ligt als een rustige oase, omringd door landen waar vrede en veiligheid alleen in dromen voorkomen.
Na een bezoek aan het wonderschone Petra reizen we door naar Wadi Rum. We hebben er veel over gehoord, gelezen en foto's gezien, dus onze verwachtingen zijn hoog gespannen.
Vanuit het kleine dorpje dat aan de rand van de woestijn ligt, rijden we in aftandse jeeps door het rode zand, tussen de bergwanden door, naar onze overnachtingsplek: een bedoeïentent in de middle of nowhere! Hier zullen we 2 nachten verblijven.

We genieten eerst vooral van de woestijn die bedekt is met een zee van witte bloempjes, dankzij de regen van een week er voor. Dan volgt de ondergaande zon die de bergen prachtige kleurt, de avond en nacht met de stilte en een sterrenhemel waar jezelf ook stil van wordt, gevolgd door vroeg opstaan om de opkomende zon te zien en wat die doet met de natuur om ons heen.

En dan volgt nog een volle dag om met een jeep de woestijn te verkennen. Er komt geen einde aan de kleuren, de bergen, de vergezichten. Deze Burdah bridge, een natuurlijk gevormde brug van zandsteen, is één van de hoogtepunten van de dag.

Die avond liggen we weer in onze slaapzak op een matje in ons kampement in de buitenlucht en kijken naar de sterrenhemel. Wat is de wereld toch mooi en schitterend dat we dit hebben kunnen beleven!