Petra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Petra image

Petra

Petra
Jordanië
Dianethone

Ontmoeting in Petra

In 1999 was ons reisdoel Jordanie,middels een rondreis hadden we al de nodige highlights gezien en nu stond Petra op het programma.En dit voor een hele dag!
Petra is overbekend en dat is niet verwonderlijk! Reisreporters die daar geweest zijn kunnen dit beamen ,trouwens,heel Jordanie is de moeite!
Zodus,we werden gedropt voor Petra,kozen voor het paard om tot aan de siq te geraken en vandaar te voet verder!
De hele dag valt ge dan van de ene verbazing in de andere tot het tijd is om terug te gaan!Dit niet dan nadat we de 800 treden hadden beklommen ,een ritje op een dromedaris hadden gemaakt en massa's foto's hadden genomen.
Maar met spijt in het hart gingen we dan terug na nog een laatste blik op de schatkamer,zowat het meest gefotografeerde "gebouw" van de roze stad.
Terug in de siq,eventjes verder,kwamen ons twee ruiters tegemoet...ik ben paardengek ,dus bekeek ik die dieren met veel aandacht en kwam tot de vaststelling dat dit twee ongelooflijk mooie paarden waren,de ruiters moesten al niet onderdoen voor hun dieren,mij kwam het over dat het een soort militairen waren van de een of andere hoge rang.En nog wat verder kwamen ons drie vrouwen tegemoet,alledrie in het zwart gekleed maar niet gesluierd en een daarvan knikte vriendelijk een goeiedag...passerde ons...en ik zegde " was dat nu niet...??" Mijn man :" als ze het niet was dan trekt ze er danig op!!" De verdere weg bleven we denken :"was ze het of niet?" En eerst toen we de rest van het gezelschap vervoegden kregen we zekerheid : we hadden Koningin Noor ontmoet!
Naar het schijnt was dit niet zo verwonderlijk,ook de koning placht al eens op te duiken op onverwachte plaatsen en zonder veel gevolg.
Ik moet er nog bij zeggen dat Koning Hussein toen net enkele weken overleden was en het land was nog in rouw!
De reis naar Jordanie zal me lang bijblijven,en niet in het minst om de vriendelijke gereserveerdheid van de mensen daar,dit in schril kontrast met de zure opdringerigheid van b.v.de Egyptenaren,die zien je als wandelende geldbeugels!