Empty Quarter

Foto door Reisreporter janlodewijks

Rub al Khali, ook wel het Lege Kwartier, is een woestijn van veranderlijke zandduinen in het noorden van Empty Quarter. Echter ligt het grootste gedeelte in buurland Saudi-Arabië en een klein deel ook in Oman. Het is een van de grootste zandwoestijnen in de wereld met een oppervlakte van 650.000 vierkante kilometer.

Informatie over Empty Quarter

Beste foto's & tips van Empty Quarter

'194293' door HenriBrands '194293' door HenriBrands

JemenEmpty Quarter

JemenEmpty Quarter

Verlaten.

HenriBrands

Wanneer je in Yemen van Sana'a richting de woestijn in het oosten rijdt kom je langs Marib. Het is een kapotgeschoten dorp van de markante Yemenitische adobe huizen die de burgeroorlog in 1994 niet hebben doorstaan. Tegen zonsondergang hangt er een sinistere sfeer in Marib. Ingescand negatief van mijn Pentax 645.

'240616' door janlodewijks '240616' door janlodewijks

JemenEmpty Quarter

JemenEmpty Quarter

Shibam

janlodewijks

Shibam ook wel Manhattan of the desert genoemd. Archeologen vermoeden dat deze stad in Wadi Hadramaut, het oosten van Jemen, naar het voorbeeld van het antieke Sheba is gebouwd. De uit gedroogd leem opgetrokken huizen in de Oude Stad, die tot UNESCO wereldcultuurerfgoed behoort, zijn wel tot acht verdiepingen hoog. Een schitterend gezicht

'148780' door janlodewijks '148780' door janlodewijks

JemenEmpty Quarter

JemenEmpty Quarter

Straattafereel

janlodewijks

Straattafereel in Shibam ook wel Manhattan of the Desert genoemd. Archeologen vermoeden dat deze stad in Wadi Hadramaut, het oosten van Jemen, naar het voorbeeld van het antieke Sheba is gebouwd. De uit gedroogd leem opgetrokken huizen in de Oude Stad, die tot UNESCO wereldcultuurerfgoed behoort, zijn wel tot acht verdiepingen hoog. Een schitterend gezicht!

Laat kaart zien