Tokio

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De handel is gedaan op Tsukiji Uogashi

Tokio,
Japan


Op de Tsukiji Uogashi (‘vismarkt aan het water’) worden ruim 400 soorten vis, samen goed voor 700.000 ton per jaar, verhandeld. We willen met eigen ogen zien hoe dat gaat, dus we stappen in de metro naar de wijk Chuo.
We mogen pas vanaf 9 uur de grote hallen in, omdat de toeristen de handelaren 's morgens vroeg teveel in de weg liepen. We krijgen instructies van een functionaris met witte handschoenen waar we moeten lopen.
Er rijden namelijk honderden steekwagentjes rond met kratten vol vis, Je moet goed uitkijken dat je niet geraakt wordt, want de karretjes stoppen niet.
Hier zie je dat de handelaar goede zaken heeft gedaan. De bakken zijn bijna leeg en ik stel me zo voor dat hij even naar huis belt dat hij komt ontbijten.
Let op: in november 2016 wordt de grootste vismarkt ter wereld verplaatst naar Toyosu, in het district Koto. De vis zal verhandeld worden in een hypermoderne hal, die volgens veel Japanners meer de uitstraling van een sport- of concertzaal heeft, dan die van een vismarkt.