Tokio

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Trip-Tip-Top 6 van Tokyo

Tokio,
Japan


De reisgidsen vertellen je wel wat je moet gaan zien in Tokyo, maar echt handige en praktische informatie ontbreekt dan vaak weer. Zoeken op internet strandt vervolgens snel, omdat veel websites alleen informatie in het Japans bieden. Hier wat tips om teleurstellingen te voorkomen, je trip goed voor te bereiden en het reizen in Japan zelf wat makkelijker te maken.

[b]Voorbereiden[/b]
De ultieme aanvulling op je reisgids is [url="http://www.japan-guide.com" target="_blank"]www.japan-guide.com[/url]. Hier vind je alle bezienswaardigheden overzichtelijk gepresenteerd, compleet met actuele routebeschrijvingen, openingstijden en entreeprijzen. Daarbij vermelden ze ook of en hoe lang bv. een tempel of kasteel door een verbouwing in de steigers staat. Maar hier vind je ook een festivalagenda, reisverslagen en in de lente tips waar de bloesem op dat moment het beste te zien is. Kortom dé reisbijbel voor iedere Japan-ganger.

[b]Lepeltje-lepeltje[/b]
De ruimte is beperkt in Tokio, dus een (betaalbare) hotelkamer is vaak niet groter dan 10m2. Alhoewel heel efficiënt ingericht zijn ook de bedden daarop aangepast. Check daarom vóór je boekt de matrasmaat! De afmetingen wijken af van onze standaard en veel van de betaalbare hotels bieden (semi)-tweepersoonskamers, waarbij de bedbreedte vaak maar 120 cm is. Supergezellig als je gewend bent lepeltje-lepeltje te liggen, maar comfortabel is anders.

[b]Reizen met de trein[/b]
Snel, stipt en betrouwbaar. De trein is de ideale manier om Japan te ontdekken. Een voucher voor de [url="http://www.japan-rail-pass.nl/" target="_blank"]Railpass[/url] schaf je al voor je reis in Nederland aan en wissel je in Japan om voor een definitieve pas. Reisroutes uitstippelen en treintijden [url="http://www.hyperdia.com/en/" target="_blank"]checken[/url] doe je vervolgens eenvoudig vanuit je luie stoel.

[b]Hysterische honkbalfans[/b]
De thuiswedstrijden van Japans populairste ploeg, de Yomiuri Giants, in de overdekte Tokyo Dome zijn steevast uitverkocht. Toch is het mogelijk om [url="http://www.e-tix.jp/ticket_giants/en/ticket_pc_en.php" target="_blank"]hier[/url] van te voren kaartjes (vanaf ca. € 10,-) te scoren. Doen, want een avond tussen 50.000 hysterische Giants-fans is een fantastische belevenis. Vooral als ze spelen tegen stadgenoot en aartsrivaal, de Yakult Swallows.

[b]Extreem entertainment[/b]
Veel verklap ik er niet over, maar het [url="http://www.robot-restaurant.com/E/" target="_blank"]Robot Restaurant[/url] is niet voor niks de nummer 10 van de ruim 700 bezienswaardigheden in Tokyo bij Tripadvisor. Geweldig om na een dagje zen-tuinen en tempels eens een hele andere kant van de Japanse cultuur te ontdekken!

[b]"No English!"[/b]
Japanners spreken nauwelijks Engels. Zelfs in de meeste hotels niet. Toch zijn ze uitermate behulpzaam. Is je Japans niet toereikend, dan biedt [url="http://www.bol.com/nl/p/point-it/1001004011038624/" target="_blank"]dit boekje[/url] een goede aanvulling op het betere hand- en voetenwerk!