Nikko

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Padden from hell!

Nikko,
Japan


De meeste toeristen maken een daguitstap naar Nikko vanuit Tokio om de imposante tempelcomlexen van Nikko te bezoeken. Dat is zonde, want er valt heel wat meer te ontdekken. Ik zou dus aanraden om er minstens 2 à 3 nachten te verblijven.
In de ruime omgeving kan je fijne wandelingen maken en zo proef je ook wat van de natuur die de regio te bieden heeft.

Met het openbaar vervoer (bus) kan je vrij gemakkelijk vanuit het centrum naar het Nikko National Parc. Het is niet ver, maar er zijn wel wat kronkelwegen, zodat je wel bijna 3 kwartier op de bus moet zitten.
Ben je er langer dan een dag, overweeg dan de Chuzenji Onsen Bus Pass. De pas kost ¥2.000 en is twee dagen geldig (voor ongelimiteerd reizen op het traject). Het was erg rustig tijdens de wandelingen, net omdat de meeste toeristen enkel voor de tempelcomplexen komen.

Op onze wandeling kwamen wij wél DUIZENDEN (parende) padden tegen. En ik kan u vertellen: ze maken veel lawaai en het zijn geen lieverdjes. Het exemplaar op de foto wilde mij zowaar attaqueren! Met een agressieve blik en een snelheid die je niet associeert met een pad kwam die op me afgestormd. Heel apart om te zien. Bang ben ik er niet van, maar een knuffelgehalte hebben ze nu ook niet bepaald. Check die poten en die klauwen!