Hokkaido

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Snow Eagle

Hokkaido,
Japan


Mijn dank gaat weer uit naar alle mensen die hebben gereageerd op en mooie woorden hebben geschreven bij mijn vorige foto's.

Vandaag blijven we in Japan, maar verplaatsen ons wel van de 'Vallei van de Hel', ten Westen van Nagano op het hoofdeiland Honshu, daar waar de Makaken aka Sneeuwapen leven, naar het Noordelijker gelegen Akan in het Oosten van de Prefectuur Hokkaido.
Een lange reis waar men een hele dag voor uit moet trekken. Een lange bus, trein, vliegtuig en auto reis van een kleine 1500 kilometer.
Bij deze een foto van een Zeearend (White-tailed Eagle-Haliaeetus albicilla) waarvan we ook in Nederland inmiddels verschillende paartjes hebben rondvliegen. Had zelf al enkele tientallen gezien in Noorwegen en weet dat men ook vaak richting Duitsland en vooral Polen gaat om deze majestueuze roofvogel te gaan bekijken en fotograferen, maar de aantallen die er op Hokkaido rondvliegen zijn het tienvoudige daarvan.
Het sneeuwde wederom die dag, maar ook in dit geval geeft dat een apart sfeertje en komt de foto mijns inziens ten goede.

Groet,

Harry