Hakone

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Hakone kabelbaan

Hakone,
Japan


Vanaf Odawara kun je met de Hakone Freepass makkelijk met de schitterende Hakone-Tozan Railway (Hakonetozan Line) naar Hakone. Het is absoluut geen sneltrein, en gelukkig maar, want de omgeving is prachtig en je kan dus rustig genieten.

Hakone ligt in een actief vulkanisch gebied vol met geothermale bronnen. Het is een onsen-dorp (Japanse equivalent van een kuuroord), waarbij zo goed als elke accommodatie over een eigen onsen (heetwaterbron) beschikt.

Hakone is een regio binnen het bergachtige gebied rond Mt. Fuji. Wij logeren in Gora, één van de dorpjes van Hakone. Dit is een redelijk centraal dorp, waar de trein stopt, bussen passeren en de kabelbaan vertrekt. De Hakone kabelbaan brengt je naar Togendai, met onderweg zicht op Mt. Fuji (als je geluk hebt; wij dus alweer niet die dag) en zicht op de Owakudani vallei met de geothermale bronnen.

Als je de Owakudani vallei nadert met de kabelbaan, waan je je even op een andere planeet: je ziet pruttelende fumaroles met stinkende zwavelwolken. (zie foto)

Eenmaal aangekomen in Togendai, sta je aan de oever van het mooie Lake Ashi.