Zuid Israel

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Israel image

Zuid Israel

Zuid Israel
Israël
Blauwvinger

Massada & de Dode Zee

Massada, een fort gelegen op een hoge rotsformatie. Je kunt er aan 2 kanten op en af. De langste (en moeilijkste) route naar boven is aan de kant van de Dode Zee. Het pad dat aan die kant naar boven gaat is namelijk vrij steil. Vandaar dat er aan deze kant ook een kabelbaan is. Wij zijn aan de andere kant naar boven gewandeld (hiervan staat een foto tussen mijn andere foto's). Al met al ook nog een leuke klim. Gelukkig voor ons was het maar een graadje 26 of 27. Dat zijn tenminste nog leuke temperaturen voor dit soort activiteiten.

Als je eenmaal boven bent valt op dat het vrij groot is. Hier heeft koning Herodes tussen 40 en 4 v.C. een fort laten bouwen om zodoende een veilige vluchtplaats te hebben.
Na de val en verwoesting van Jeruzalem (en de Joodse Tempel) in 70 n.C. waren in heel Israel nog tal van verzethaarden.
Bij Massada werd nog een paar jaar stand gehouden door de Zeloten. Toen de Romeinen uiteindelijk in 73 het fort binnendrongen, bleek iedereen er zelfmoord gepleegd had.

Na afloop zijn we met de kabelbaan naar beneden gegaan, waar we opgewacht werden door onze chauffeur. Die bracht ons naar de Dode Zee. Daar hebben we na de lunch hebben we een tijdje lekker liggen dobberen in de Dode Zee.
Na de gebruikelijk fotoshoot loop je verder het water in. Het eerste stuk is bedekt met zoutkorrels, en daar zitten behoorlijk grote tussen. Als je er overheen loopt, lijken het net stenen. Maar als je eenmaal diep genoeg staat, hoef je je alleen maar achterover te laten zakken en je blijft lekker drijven!