Jeruzalem

Jeruzalem is de hoofdstad van Jeruzalem. Bijzonder is dat deze stad de bakermat is van zowel het jodendom als het christendom. De stad ligt tussen de Middellandse Zee in het westen en de Dode Zee in het oosten. Het meest opvallend is de gouden Rotskoepel op de Tempelberg. Andere bezienswaardigheden zijn de Al-Aqsamoskee en de Klaagmuur.

Informatie over Jeruzalem

Beste foto's & tips van Jeruzalem

'137047' door Shanti '137047' door Shanti

IsraëlJeruzalem

IsraëlJeruzalem

Joods jongetje bij de

Shanti

Dit jongetje stond met zijn moeder bij de Klaagmuur, hij zag er op z'n paasbest uit en zijn moeder was allemaal foto's van 'm aan het maken. Ik kon natuurlijk niet achterblijven!

'415438' door JannavEek '415438' door JannavEek

IsraëlJeruzalem

IsraëlJeruzalem

Oversized

JannavEek

Orthodox-joodse mannen dragen het hele jaar rond hun grote zwarte hoeden, ze bedekken hun hoofd uit eerbied voor god. Dat deze oversized formaat hoeden blijven staan met behulp van een hoofdband, ontdekte ik pas gaandeweg. Deze foto maakte ik in het Joodse deel van de oude stad Jeruzalem, op een dag waarop de temperatuur naar de 40 graden opliep.

'371800' door silly '371800' door silly

IsraëlJeruzalem

IsraëlJeruzalem

Paternoster kerk

silly

Net even buiten Jeruzalem bovenop de Olijfberg bezochten wij de Paternoster kerk. Dit is een kerk waar Jezus het" Onze Vader" uitgesproken zou hebben.Het "Onze vader" gebed staat op zestig verschillende talen op de muren binnen de kerk. Het is een heel vredig en rustig plekje waar niet teveel toeristen komen.

Laat kaart zien