Teheran

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Teheran image

Teheran ontvluchten: ga naar Darband

Teheran
Iran
Ingridkoedood

Teheran ontvluchten: ga naar Darband

Oktober 2016 was ik in Iran. In mijn eerdere blog over de saffraanoogst schreef ik al dat door het zoek raken van mijn bagage langer in Teheran ben gebleven dan ik wilde. Teheran een stad van ruim 13 miljoen inwoners. Door de ongunstige ligging tussen de bergen, slechte auto's, de files wordt er regelmatig een smog alarm afgegeven. In het weekend ontvluchten veel mensen vooral jongeren de stad en trekken de bergen in. In het noorden van Teheran ligt Darband. Drie kilometer bergopwaarts van het Tajrish plein wordt de weg een pad aan het water. Aan het pad een aaneenschakeling van cafes en restaurants. Het is hier heerlijk relaxen. Het heeft de sfeer van een sprookjesbos.
Ik heb mijn bezoek aan Darband gecombineerd met een bezoek aan Sa'dabad complex. In het witte paleis woonden sjah Reza Pahlavi en Farah Diba voordat zij het land moesten verlaten. Op het complex zijn meerdere paleizen/gebouwen te bezichtigen. Via een weg door het bos naar boven kom je uiteindelijk bij de tweede uitgang van het complex. Als je dan een stukje doorloopt of een taxi neemt, kom je bij het pad met de restaurants uit. Hier is geen verkeer.

Ik heb gezien dat veel reisorganisaties Teheran niet in hun reizen opnemen of slechts een dag. Ondanks de nadelen van het verkeer vond ik het een interessante stad. Er is genoeg te doen en te bezichtigen.
Ik heb de volgende dag vanaf het Tajrish plein de metro genomen van noord naar zuid Teheran en daar op de bus naar Kashan gestapt. Een hele eenvoudige verbinding en geen last van files.

Foto's

1f411.jpg
1f411.jpg
Ingridkoedood
b739b.jpg
b739b.jpg
Ingridkoedood
3e789.jpg
3e789.jpg
Ingridkoedood
63961.jpg
63961.jpg
Ingridkoedood