Alamut Valley

Foto door Reisreporter TTvanHaelst

De legendarische Alamut Valley nodigt uit om te wandelen tussen de overblijfselen van meer dan vijftig geruïneerde forten, ingenesteld tussen rotsachtige terpen.

Informatie over Alamut Valley

Beste foto's & tips van Alamut Valley

'547471' door TTvanHaelst '547471' door TTvanHaelst

IranAlamut Valley

IranAlamut Valley

Oasis landschappen in

TTvanHaelst

Na een reis door Iran ben ik tot de conclusie gekomen dat vrijwel alle slechte stereotypes over Iran niet waar zijn. Nog nooit heb ik zulke vriendelijke en gastvrije mensen ontmoet. Vrijwel elke nieuw plaats waar we binnenkwamen werden we meteen gevraagd waar we vandaan kwamen en of we al een slaapplek hadden. In meeste andere landen wordt je dan achterdochtig en denk je dat ze je geld willen. In Iran is dit niet het geval en doen ze alles uit liefdadigheid. Ook voor de natuur doe ik mijn petje af. Hierboven zie je Qazorkhan, een stadje in de Alamut vallei. Naast een plaatje als dit waren er ook woestijn vlaktes, palmboombossen, oerwoud, zoutvlaktes en nog veel meer. Het grote probleem van reizen naar Iran is dat de rest nu tegenvalt. Hier een filmpje van mijn reis door Iran: https://www.youtube.com/watch?v=7a6CQIEBsDc

'1105259' door anthroforth '1105259' door anthroforth

IranAlamut Valley

IranAlamut Valley

Alamut vallei in Iran

anthroforth

In juni is het bloedheet in Iran, dus we probeerden onze tijd in de (desalniettemin prachtige) steden te beperken om de koelte op de wat hoger gelegen plekken op te zoeken. Na het Zagros gebergte bezochten wij het Alamut gebergte, ten noorden van Teheran. Vandaar uit wilden we verder liften naar een kustplaatsje aan de Kaspische Zee. We stonden nog geen twee minuten met onze duim omhoog en Frans stel op wereldreis stopte en nam ons voor de komende acht uur mee. Het busje haalde het maar NET over de hoogste passen maar korte stops zoals deze maakten de lange reis dubbel en dwars waar.

Laat kaart zien