Alamut Valley beste reistijd

Het weer in Alamut Valley

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Alamut Valley te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Alamut Valley? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Alamut Valley

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Iran:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Iran:De beste reistijd voor Alamut Valley is april en mei, september en oktober. In Noord-Iran een witte kerst beleven is met de strenge winters geen probleem. De zomer aan de andere kant is heet en droog en in het zuiden nog heter en nat. Het beste is om de kou en hitte heen te zigzaggen en je reis te plannen in april en mei of september en oktober. Voor Alamut Valley geldt een negatief reisadvies in de grensgebieden met Afghanistan, Pakistan en Irak (november 2009).


Reisadvies
Voor Alamut Valley geldt een negatief reisadvies.

Feestdagen
11 februari Dag van de Revolutie, 21 t/m 25 maart Noruz, 2 april Sizda-bedar, 4 juni Sterfdag Imam Khomeini.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Alamut Valley

Beste foto's & tips van Alamut Valley

'547471' door TTvanHaelst '547471' door TTvanHaelst

IranAlamut Valley

IranAlamut Valley

Oasis landschappen in

TTvanHaelst

Na een reis door Iran ben ik tot de conclusie gekomen dat vrijwel alle slechte stereotypes over Iran niet waar zijn. Nog nooit heb ik zulke vriendelijke en gastvrije mensen ontmoet. Vrijwel elke nieuw plaats waar we binnenkwamen werden we meteen gevraagd waar we vandaan kwamen en of we al een slaapplek hadden. In meeste andere landen wordt je dan achterdochtig en denk je dat ze je geld willen. In Iran is dit niet het geval en doen ze alles uit liefdadigheid. Ook voor de natuur doe ik mijn petje af. Hierboven zie je Qazorkhan, een stadje in de Alamut vallei. Naast een plaatje als dit waren er ook woestijn vlaktes, palmboombossen, oerwoud, zoutvlaktes en nog veel meer. Het grote probleem van reizen naar Iran is dat de rest nu tegenvalt. Hier een filmpje van mijn reis door Iran: https://www.youtube.com/watch?v=7a6CQIEBsDc

'1105259' door anthroforth '1105259' door anthroforth

IranAlamut Valley

IranAlamut Valley

Alamut vallei in Iran

anthroforth

In juni is het bloedheet in Iran, dus we probeerden onze tijd in de (desalniettemin prachtige) steden te beperken om de koelte op de wat hoger gelegen plekken op te zoeken. Na het Zagros gebergte bezochten wij het Alamut gebergte, ten noorden van Teheran. Vandaar uit wilden we verder liften naar een kustplaatsje aan de Kaspische Zee. We stonden nog geen twee minuten met onze duim omhoog en Frans stel op wereldreis stopte en nam ons voor de komende acht uur mee. Het busje haalde het maar NET over de hoogste passen maar korte stops zoals deze maakten de lange reis dubbel en dwars waar.

Laat kaart zien