Senggigi

Senggigi is een plaats gelegen op het Indonesische eiland Lombok. Het ligt aan de westkust vlakbij Mataram. Onder toeristen is Senggigi een drukbezocht gebied. Het is een van de belangrijkste toeristische gebieden van het eiland Lombok. Senggigi heeft een prachtig strand, waar je volledig tot rust kunt komen.

Informatie over Senggigi

Beste foto's & tips van Senggigi

'510887' door Graaf '510887' door Graaf

IndonesiëSenggigi

IndonesiëSenggigi

Beach hotel

Graaf

Ons hotel op Lombok lag heerlijk aan het strand, 's ochtends bij het ontbijt zaten we hier tussen deze aparte bomen te ontbijten. Je kunt hier ook heerlijk in zee baden.

'510902' door Graaf '510902' door Graaf

IndonesiëSenggigi

IndonesiëSenggigi

Zicht op Bali

Graaf

Vanaf ons heerlijke Jayakarta Beach Hotel bij Senggigi op Lombok, konden we 's avonds vanaf het overdekte terras bij het strand met een lekker drankje genieten van de zonsondergang. Op sommige heldere momenten kon je dan de vulkaan op Bali zien liggen. Vanaf Bali kun je nooit Lombok zien liggen.

'558677' door JeroenvanLeeuwen '558677' door JeroenvanLeeuwen

IndonesiëSenggigi

IndonesiëSenggigi

Typisch Lombok

JeroenvanLeeuwen

Op onze gehuurde scooters kan je heerlijk langs de prachtige kust van Lombok scheuren. De wegen zijn goed en de uitzichten prachtig. Het tropische gevoel - dat ik af en toe miste op Java en Bali - bestaat hier in overvloed. Één van de bochten voert je langs enkele winkeltjes langs de weg op de bovenkant van een landtong. Al snel zien we een doorgang naar de achterkant van deze landtong en merken we dat we de gehele landtong richting de zee kunnen bewandelen (foto volgt later). Vanaf deze landtong heb je prachtig uitzicht. Kijk je vooruit dan zie je de Gunung Agung vulkaan op Bali aan de horizon (hoogste vulkaan van Bali), kijk je naar rechts dan zie je de kleine Gili-eilanden en kijk je naar links dan zie je deze baai. Ik zou graag zeggen dat dit zo'n bijzonder plekje is dat je moet kennen maar dit soort uitzichten zie je aan de lopende band langs deze kust. Kortom, een aanrader!

Laat kaart zien