Raja Ampat

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kri Eco Resort

Raja Ampat,
Indonesië


Kri Eco Resort op het eiland Kri in Raja Ampat -West Papua New Guinea- is opgericht door de Nederlander Max Ammer meer dan 20 jaar geleden. Hij was in Raja Ampat op onderzoek naar vliegtuig wrakken uit WOII en is uit liefde voor West Papua New Guinea en in het bijzonder voor Island Kri gebleven. Het Kri Eco Resort heeft hij er opgezet en ook het andere resort op Kri Island, Sorido Bay.
Ook heeft hij Papua Diving opgezet, en dit alles met lokale mensen én materialen.

Kri Eco Resort is geweldig, maar je moet wel van duiken en een beetje back to basic houden: slapen in palmbladeren hutten die gebouwd zijn op palen in zee. Douchen met brak water of in een mandi, en geen toilet of douche in je eigen hutje. De twee luxe hutten hebben dat wel, maar daar betaal je dan ook voor. Verder is er niets; geen dorpje noch winkeltje dus je bent aangewezen op wat je bij je hebt. Voor de drie maaltijden per dag en de koffie en thee wordt prima gezorgd.
En mocht je naar een ziekenhuis moeten dan is dat toch zeker een uur varen!

Ik vind het er fantastisch! Met dertien gasten maken we 4 duiken per dag in het mooiste duikgebied op aarde. In twee dagen zag ik al meer dan in de tien jaar dat ik nu duik! Het is onbedorven onder water, en Raja Ampat staat bekend om de grootste bio-diversiteit ter wereld. Je hele wishlist qua vis en koraal kun je hier afvinken.

Je moet er wel een reis van zo'n veertig uur voor over hebben, maar voor de duikers onder ons is dat het zeker meer dan waard! Krijg je de kans dan zeker gaan! Ik ben er tien dagen geweest en sinds gisteren helaas weer thuis, maar ik ga sparen voor de volgende reis.