Prambanan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Prambanan

Prambanan,
Indonesië


Prambanan is een hindoeïstisch tempelcomplex in de buurt van Yogyakarta. Ik heb deze tempel op dezelfde dag bezocht als de Borobudur, ze liggen redelijk dicht bij elkaar dus dat is goed te doen. Na de Borobudur was ik niet zo heel erg benieuwd naar dit complex omdat ik dacht dat de Borobudur alles zou overtreffen. Ondanks dat ik de Borobudur inderdaad iets indrukwekkender vond, was ik enorm verrast door Prambanan. Het is minstens zo mooi en indrukwekkend!! Sla dit dus zeker niet over als je op Java bent, het is een echte must-see.

In 1918 begon de renovatie van het tempelcomplex en als je de Prambanan nu bezoekt is men nog steeds bezig met het renoveren van delen van de hoofdtempel en van de diverse tempels (candi's) er omheen zoals je ook op de foto kunt zien. Prambanan is benoemd tot UNESCO World Heritage Site.

Het totale complex bestaat uit ruim 230 tempels, al zijn de meeste niet meer herkenbaar. In het centrum van het complex vind je de tempels hier op de foto. Een aantal zijn toegankelijk maar niet allemaal.