Manado

Manado is de hoofdstad van de provincie Noord-Celebes (Sulawesi Utara) op Sulawesi. In Manado wonen ongeveer een half miljoen mensen. In deze handelsstad draait de economie voornamelijk op de handel in koffie, specerijen en hout. Net iets uit de kust ligt het vulkanische eilandje Manado Tua, dat samen met een aantal andere eilandjes het Nationaal Park Bunaken vormt.

Informatie over Manado

Beste foto's & tips van Manado

'551262' door Graaf '551262' door Graaf

IndonesiëManado

IndonesiëManado

Bidden en offeren

Graaf

In Manado bezoeken we de Ban Hin Kiong Tempel, een hele grote Chinese tempel, net als we daar zitten barst er een enorme bui los. We blijven lekker zitten, mensen kijken, en genieten van wat er allemaal gebeurt. Het bidden en offeren bestaat uit een hele rits ceremonies.

'552251' door Graaf '552251' door Graaf

IndonesiëManado

IndonesiëManado

Uitzicht vanaf de...t

Graaf

We kregen een persoonlijke rondleiding door de Ban Hin Kiong Tempel, een hele grote Chinese tempel. Boven staan nog een paar kanonnen uit de VOC tijd (heel bijzonder kanonnen in een Chinese tempel), en hier hebben we een mooi uitzicht over de straat richting het centrum van Manado.

'552311' door Graaf '552311' door Graaf

IndonesiëManado

IndonesiëManado

Jachthaven

Graaf

Aan de noordkant van het centrum van Manado stroomt de rivier de zee in. Natuurlijk liggen hier een aantal schepen, maar je zult er geen luxe jachten vinden. Veel mensen wonen hier ook op boten omdat ze geen huis hebben. Deze foto is gemaakt in de stromende regen. In de achtergrond ligt de vulkaan in zee naast Bunaken eiland.

Laat kaart zien