Lombok en Gili

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Spot schilpadden op de Gili's

Lombok en Gili,
Indonesië


Het is echt een aanrader om fietsen te huren op Gili Trawangan, het grootste eiland van de Gili eilanden. Buiten de hotels zie je ook het echte leven, wat een groot contrast oplevert. Het is goed fietsen, de weg is vlak, een stuk wordt wat avontuurlijker omdat je met je fiets aan de hand door het zand moet. Persoonlijk hou ik daar wel van.

Onderweg komen we een onooglijk houten bordje tegen met turtle beach jaja denk ik, maar ja toch maar even kijken.

Wij hebben altijd onze eigen snorkelspullen bij ons dus zo gezegd zo gedaan. Wij zijn ook niet van een kwartiertje snorkelen maar drijven uren aan het water oppervlak op zoek naar al het moois wat de onderwater wereld te bieden heeft.

En ja hoor na enige tijd zien we toch echt in de verte een schildpad zwemmen. Ik er achter aan maar ja dat is flink zwemmen, de schildpad beweegt zijn poten heel langzaam en ik flipper (zonder flippers overigens) me suf om het dier bij te houden ;-) Ik zal er toch een foto van maken. Gelukkig wordt alle inspanning beloond en drijft hij wat naar de oppervlakte zodat de zonnestralen een mooie effect geven op dit prachtige dier.

Dus turtle beach doet zijn naam echt eer aan!