Komodo en Rinca image

Komodo en Rinca


Reviews

Komodo en Rinca
Indonesië
Sunterl

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Indonesië Komodo en Rinca
Dragonfly was hier 20 May 2019
Van Bali namen wij een lijnvlucht naar Flores om de Komodo eilanden te bezoeken. De eilanden zijn te bereiken vanuit de haven van de hoofdstad. Er zijn verschillende trips mogelijk voor duiken maar ook om te snorkelen. Ze doen niet voor elkaar onder al is er wel een enorm prijsverschil. Als je op een boot langs de eilanden vaart zie je regelmatig schildpadden en dolfijnen boven komen. Tijdens een snorkeltrip bezoek je mantapoint ( diepte max 6 meter ) en ziet de Manta's onder je door zwemmen. Een geweldige ervaring! De Komodo's zien is een ander verhaal, Midden op de dag laten zij zich nauwelijks zien en liggen uitgeteld te slapen. De Rangers weten dit, maar laten je wel het park rondlopen en vertellen vaak lugubere verhalen. Wij zagen wel een baby Komodo in de bomen. Bij het restaurant aan het einde van de tour liggen er sowieso twee, die inmiddels bij het interieur horen. Die kan je onder begeleiding van de Rangers fotograferen. Tijdens de trip doe je ook Turtle Island aan en Pinkbeach. Het strand echt roze gekleurd en dat is een bijzonder gezicht. Ook bezoek je Padar eiland. Dit doe je meestal 's morgens of later in de middag als de zon niet meer zo heet is. Je moet dan namelijk een flinke klim maken naar boven langs een enorme trap. Het uitzicht is fenomenaal! Neem wel een hoedje mee, want bij onze groep kreeg iemand een zonnesteek. Flores zelf heeft aan die kant weinig moois maar is wel de moeite waard om eens te zien. Huur een brommer om de omgeving te zien.
Regio
 • De omgeving heeft mooie uitzichten
 • Een dagtrip is betaalbaar, kies een Indonesische aanbieder
 • succes verzekerd als het gaat om manta's en schildpadden zien
 • Komodo is absoluut de moeite waard
 • weinig mooie stranden alleen bij hotels
 • Labuan Bajo is een vieze stad en erg druk
Review geplaatst op 2022-01-20
10
Indonesië Komodo en Rinca
Kruytflo was hier 30 Apr 2015
Komodo en Rinca bereik je met een boot. het leukste is om met een privé boot een tour van twee dagen te boeken. Onderweg van en naar de eilanden kan er gestopt worden om te snorkelen en de overnachting voor anker bij een eiland is erg romantische. Komodo is het meest bekende en meest toeristische eiland van de twee eilanden waar je de Komodovaraan kan zien. Er kunnen drie lengtes wandelingen geboekt worden over het eiland. De lange tour levert niet direct meer Komodovaranen op maar wel een goed beeld van de prachtige natuur en de andere dieren die er leven. Rinca is een stukje kleiner in omvang met een prachtige natuur. Vooral op Rinca leven veel andere dieren en heb je vanaf de heuvel een prachtig uitzicht. Wij bofte dat er juist daarboven een Komodovaraan heerlijk lag te zonnen waardoor de gids ons op redelijke dichte afstand kon brengen.
Regio
 • Prachtige wildlife
 • gebaande weg
Review geplaatst op 2016-12-27
10
Indonesië Komodo en Rinca
Keunings76 was hier 31 Aug 2015
Met een boot vanuit Labuhan Bajo naar Sumbawa langs de Komodo eilanden. Een fantastische ervaring. Tijdens een driedaagse boottrip kom je langs Komodo en Rinca en meer je aan in fantastische baaien waar je heerlijk kunt snorkelen. Je ziet de prachtigste koralen en zelfs dolfijnen en manta roggen. Op de eilanden zie je de komodo varanen de grootste ter wereld. Een onvergetelijke tocht waarbij je 's nachts kunt slapen op het dek onder een duizende sterren hemel. In Labuhan Bajo zijn diverse shops waar de deze tour kunt boeken maar zorg ervoor dat je niet voor de aller goedkoopste kiest. De boten die daarbij beschikbaar worden gesteld zijn vaak van slechte kwaliteit en je wil deze droomtocht toch het liefst op een fijne manier kunnen navertellen.
Regio
 • Mooie baaien zowel boven als onder water
 • Slapen boven op het dek onder de sterren
 • Heerlijke maaltijden aan boord
 • Dolfijnen en manta roggen gespot
 • Komodo varanen vielen tegen
Review geplaatst op 2016-09-11